Nova vest
Košarka 0

20.9.2024.

23:41

Poarije: "Razvojna NBA liga je na nivou francuske druge lige"

Francuski centar dotakao se uvek aktuelne teme - koje je takmičenje najjače posle NBA lige?

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/FILIP SINGER

To, kako kaže, sigurno nije Razvojna liga NBA (G League) za koju tvrdi da je na nivou francuske druge lige. Poarije je zapravo, kao i nekolicina evropskih košarkaša, reagovao na izjavu Amerikanca Huana Toskana Andersona koji je nedavno kazao da je "Dži liga najbolja liga na svetu posle NBA", i nasmejao mnoge.

"Razgovarao sam sa nekoliko prijatelja u vezi te izjave. Video sam takođe šta su "tvitovali" Evan Furniej i Majk Džejms. Da, možda je to Toskano rekao kako bi motivisao saigrače u trenutku kaa su gubili, ali to samo pokazuje koliko je teško igrati protiv evropskih ekipa", aludira Poarije na motivacioni govor Toskana Andersona tokom tajm-auta meča sa Unikahom, u finalu FIBA Interkontinentalnog kupa.

Reprezentacija Dži Lige glatko je poražena u toj utakmici.

"Malaga čak nije ni evroligaški tim i uprkos tome su pobedili najbolju ekipu Razvojne NBA lige (igrala selekcija Dži lige, prim. aut). Mislim da Dži Liga zapravo nije prava liga. Znam mnogo igrača koji nisu spremni da napuste SAD i da odu da igraju na drugom kontinentu, mislim da igranje tamo ne pokazuje zaista na kom su nivou ti igrači", kaže francuski centar, od ovog leta igrač Efesa.


Razume poentu lige kao što je Razvojna NBA liga, shvata da ona služi kao poligon za razigravanje košarkaša koji pretenduju na NBA rostere, ipak ne pridaje joj toliku vrednost kao neki.

"Naravno, ne znam koja liga je važnija za NBA, da li Dži Liga ili Evroliga, ali mislim da je Razvojna NBA liga na nivou francuske druge lige ili tako nešto. Nije ovo nepoštovanje, to je jednostavno tako. Igrao sam i tamo, pa znam. Znam igrače odande koji su igrali u Evropi ali su bili mnogo bolji dok su igrali u Dži Ligi. Tamo je sve malo drugačije", kaže Francuz za koga je Evroliga bila i ostala najbolje takmičenje posle NBA.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu