Nova vest
Košarka 6

20.9.2024.

19:32

Željko Obradović i definitivno izabrao zamenika kapitena: "Samo kada Vanja nije tu..."

Brendon Dejvis postaje ključna figura Partizana u predsezoni, kako na terenu, tako i van njega.

Izvor: Meridian sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Već u prvoj pripremnoj utakmici protiv Igokee, Dejvis je preuzeo ulogu vođe, s obzirom na odsustvo kapitena Vanje Marinkovića, koji je bio na produženom odmoru posle Olimpijskih igara.

Željko Obradović je poverio Dejvisu vođenje ekipe, što je Amerikanac ponovo pokazao i na prijateljskom meču protiv Efesa u Atini.

Na utakmici protiv Efesa, Dejvis je izveo crno-bele na teren, a isto će učiniti i na prestižnom meču protiv Panatinaikosa, na čuvenom stadionu Kalimarmaro pred više od 35.000 navijača – kao kapiten.

Brendon Dejvis će ove sezone biti zamenik kapitena Partizana. U situacijama kada Vanja Marinković izostane, traku će nositi iskusni Amerikanac. 

"Samo kada Vanja nije tu, ja obavljam njegove dužnosti, a to je da se potrudim da momci ostanu fokusirani i spremni da počnu utakmicu. Naravno da je velika čast. Ali, zapravo, ja tu radim samo ono što bi i Vanja radio. Nije to ništa previše zahtevno. Samo pokušavam da sledim Vanjin primer", rekao je Dejvis za Meridian sport nakon utakmice protiv Efesa.

Govorivši o toj utakmici je bio jasan – važne su lekcije koje iz toga mogu izvući.

"Za sada je sve super. Ovo jeste bio naš prvi poraz, ali možemo mnogo toga da naučimo iz njega. Pravili smo neke greške, na kojima možemo da učimo", rekao je.

Partizan sutra očekuje generalna proba u specifičnom ambijentu, na drevnom stadionu Panatinaiko, pod vedrim nebom.

"Uzbuđeni smo zbog toga, biće to novo iskustvo za sve nas. Očekujem da će i ambijent biti sjajan. Definitivno nešto čemu se svi mi radujemo", zaključio je Dejvis.
 

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu