Nova vest
Košarka 3

20.9.2024.

19:20

Evroliga vredi milijardu evra – Saudijci prvi u redu da je kupe

List "Financial Times" dao je procenu vrednosti najjačeg košarkaškog klupskog takmičenja u Evropi, za koje postoji obiljno interesovanje tri velika investitora.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ovaj list navodi da je vrednost lige milijardu evra.

Takođe, isti izvor navodi da su tri investiciona fonda "u igri" da otkupe deo paketa deonica Evrolige i preuzmu udeo u rukovođenju elitnog evropskog takmičenja.

U pitanju su investitori iz Saudijske Arabije, Sjedinjenih Država i Velike Britanije.

"Investiciona grupa iz Saudijske Arabije, pod nazivom SURJ Sports Investment, veliki je favorit za kupovinu manjinskog udela u Evroligi. Ali, još važnija vest koja proizlazi iz dotične publikacije glasi da je ukupna vrednost akcija vodeće evropske klupske organizacije procenjena na milijardu evra", piše u izveštaju Fajnenšel Tajmsa.

Pored poslovično ambicioznih Saudijaca koji poslednjih godina ulažu neverovatne sume novca u sport, kandidati za kupovinu deonica Evrolige su američki investicioni fond "General Atlantic", kao i "SURJ Sports Investment" iz Velike Britanije.

Kako je preneo Fajnenšel tajms, Evroliga je proces prodaje dela svojih deonica poverila investicionoj banci "LionTree", a pregovori su, navodi se, u poodmakloj fazi.

Za sada još uvek nije bilo obavezujućeg sporazuma, ali se na osnovu saznanja pomenutog lista može naslutiti da je prodaja dela akcija novim investitorima samo pitanje dana.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu