Nova vest
Košarka 23

16.9.2024.

22:30

"Ova sezona je za Partizan i Zvezdu sve ili ništa"

Direktor Beogradske arene i bivši košarkaš Partizana Goran Grbović je izneo očekivanja uoči početka nove sezone.

Izvor: Republika

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Grbović je u razgovoru za "Republiku" govorio o Partizanu, koji u novu sezonu ulaze rekonstruisan.

"Nisam gledao utakmice, ali sam gledao treninge. Na pripremnim utakmicama ne može da se vidi ono pravo. Na trenizima je to onako intezivno. Ovo su sve dobri igrači, ima malo uspona i padova, ali još uvek se ne pozanju dobro. Dok se oni igrački upoznaju, to će biti taman početak Evrolige. Važno je odigrati što više utakmica i tih turnira, trener može da vidi za tih 40 minuta šta fali. Trenizni traju i po tri, četiri sata. Nisu isti kao što su bili prošle i one tamo godine, baš su intezivni", istakao je Grbović, pa dodao šta će se razlikovati u igri Partizana ove sezone.

''Način na koji će se igrati je potpuno drugačiji, čak ne verujem da će biti ista igra kao na ovim turnirima. Individualno može da se izdvoje par igrača, kao što su Kendrik, Bonga, Džons, oni su baš onako igrači koji će biti dominantni u ekpi. Normalno, tu su i naši domaći igrača, kao što su Balša Koprivica, Vanja Marinković, koji već iskusan igrač, Mario Nakić koji je koliko vidim posvećem na treningu''.

Napad ili odbrana, na šta će se fokusirati novi tim Željka Obradovića?

''Meni će igra Partizana ličiti na baš napadačku košarku, a vidim da će se instistirati na mnogo bržu igru i odbranu. Da bi igrali brži napad, morate imati jako dobru timsku odbranu. Što znači da se igra polukontra napad posle koša, naterati odbranu da trči, a isto vremeno da se igra taj polukontranapad o leđa", jasan je Grbović.

Naveo je da se ovaj tim dosta razlikuje od prethodnog.

"Razlikuje se dosta, jer je ekipa brža. Imamo tri plej, prošle godine nismo imali nijednog. Imaćemo organizovaniju igru, samim tim može mnogo brže da se igra. Igraći su atlete svi do jednog. Sada koliko Obradović može da izvuče iz njih, to je pitanje'', kaže Grbović.

Ove godine će se odlučivati i o dodeli novih licenci, te crno i crveno-beli imaju ozbiljne zadatke.

''Evroliga je potpuno drugačije takmičenje od svih ostalih. Veliki su ulozi ove godine, možda i najveći do sada. Partizan i Crvena zvezda igraju Evroligu, jer se manipuliše sa tom A licencom. Osnova Evrolige je da buduemo finansijski nezavisni, da bismo mogli da pregovaramo za neko duže učešće i da budemo deo vlasničke strukture, zato je veliki ulog ove godine. Ova sezona je za Partizan i Zvezdu sve ili ništa'', zaključio je Grbović za "Republiku".

Podeli:

Komentari 23

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu