Nova vest
Košarka 63

16.9.2024.

17:30

Konačno – da li je došlo vreme za kraj crno-belog prokletstva?

Ako se "po jutru dan poznaje", reklo bi se da navijači Partizana imaju čemu da se raduju u novoj sezoni.

Autor: Iva Jevtić

Iva Jevtić
Iva Jevtić
Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Košarkaši Partizana slavili su u obe utakmice odigrane na Beogradskom sajmu, a posebnu pažnju je privukla ova poslednja, protiv Pariza koji od ove sezone igra u Evroligi.

Meč koji je definitivno bio na evroligaškom nivou omogućio je Željku Obradoviću da isproba kombinacije koje je zamislio, a navijačima je poslao poruku da su njegovi izabranici gladni pobeda.

Faul za faulom, bacanje za svaku loptu, reakcija na svaku izgubljenu, ali i proslava svakog postignutog poena – energija je bila na vrhuncu, a baš to žele da vide svi ljubitelji igre pod obručima.

Starsport



Ponela je atmosfera i Žoca, koji je u nekoliko navrata svesno ulazio u, pa može se reći raspravu sa sudijama oko pojedinih spornih situacija, a sve sa ciljem da isprati svoje pulene u zamisli – "ovo mora da se dobije".

Ukoliko se pogleda statistika – kod Partizana su najefikasniji bili Karlik Džons, Sterling Braun i Frenk Nilikina sa po 13 poena (Karlik je podelio i pet asistencija), Tajrik Džons je meč završio sa 12 poena, a po deset su imali Bonga i Dejvis.

I upravo iz ovih podataka se može zaključiti ko je predvodio tim, mada ne može da se ne pomene Brendon Dejvis zahvaljujući kome je Partizan i uspeo da zabeleži trijumf.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B92 Sport (@b92.sport)


Ipak, ono što je mnogima upalo u oči jeste činjenica da se mnogo pre na parketu očekivao Dvejn Vašington koji je na klupi proveo čitave tri četvrtine, minutažu nisu dobili ni Koprivica, ni Bošnjaković, ni Dimitrijević (za razliku od meča protiv AEK-a), kapiten Vanja Marinković definitivno koristi pripremni period da tempira formu, a bez jednog čoveka na parketu to definitivno nije to.

Karlik Džons, pogotovo u kombinaciji sa Tajrikom Džonsom u reketu može da bude ubitačna kombinacija. Bez njih na parketu Pariz je uspeo da anulira minus od čak 12 poena, pa čak i preokrene, te Željko nije imao druge nego da ih vrati u igru.

Starsport



Ipak, u neizvesnim momentima na parketu smo videli Nilikinu, Lundberga, Dejvisa i Karlika i to je, činilo se, dalo sigurnost, pogotovo u napadu.

Definitivno se primećuje da je zamisao "novog" Partizana fokus na odbrani i skokovima, baš tamo gde su crno-beli bili najtanji prošle sezone, a činjenica da se dobila utakmica "na jednu loptu", koja je zaista imala tzv. "infarkt završnicu" ukazuje na to da je možda konačno došlo vreme da se stavi tačka na prokletstvo.

Prošle sezone su crno-beli imaju čak 13 puta napad za pobedu i samo jednom su iz toga uspeli da slave. Ove godine to tako ne sme da bude, a ova pobeda u prijateljskoj utakmici može da označi neki novi početak.

Podeli:

Komentari 63

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu