Nova vest
Košarka 13

16.9.2024.

8:00

"Osećao sam se kao da ovde pripadam, ovde svi mi pripadamo" VIDEO

Košarkaš Partizana Frenk Nilikina je u razgovoru sa srpskim medijima izneo utiske nakon neizvesne utakmice i trijumfa crno-belih protiv ekipe Pariza na pripremnom turniru na Beogradskom sajmu.

Autor: Iva Jevtić

Iva Jevtić
Iva Jevtić
TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs

Košarkaši Partizana su uspeli da u neizvesnoj završnici slave nad ekipom Pariza na pripremnom turniru održanom na Beogradskom sajmu (83:82).

Jedan od dvocifrenih igrača u jučerašnjem duelu bio je i Frenk Nilikina, koji je u razgovoru sa srpskim medijima izneo utiske rekavši da su "morali da pobede".

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


"Naravno, to su samo pripremne utakmice, ali morali smo da pobedimo. Prošle su dve utakmice u kojima smo konačno imali priliku da igramo pred našim navijačima kod kuće, tako da je atmosfera prosto neverovatna", jasan je bio Nilikina, a onda poentirao.

"Osećao sam se kao da je ovo mesto gde ja pripadam, ovde svi mi pripadamo. Volimo košarku i ovde je strast na vrhuncu. Košarkaški, imamo dve zanimljive utakmice, posebno ova protiv Pariza, protiv protivnika sa kojim ćemo se suočiti u Evroligi. Veoma zanimljiv turnir. Sada moramo da nastavimo da gradimo sve", objasnio je francuski reprezentativac.


Pobeda nad Parizom je posebno značila jer je proizašla iz neizvesne završnice, a to izabranicima Željka Obradovića i te kako znači.

"To nam uliva poverenje. Utakmice Evrolige će biti ovako tesne, tako da to što smo bili u toj situaciji nam pomaže da rastemo i znamo šta očekivati. Dobra utakmica za početak sezone", poručio je Frenk.


Meč je završio sa 13 poena, te je prokomentarisao i svoj procenat šuta, koji ga nije uvek tako dobro služio tokom karijere.

"Imam poverenja u svoje sposobnosti, kao i svi moji saigrači. Svi smo sigurni jedni u druge. Oni su mene stavili u dobru poziciju, ja sam njih stavio u dobru poziciju. Ponekad ćemo imati ovako dobre utakmice. U drugim utakmicama, kad ne ulazi, radićemo druge stvari. Ali ono što ćemo sigurno da uradimo, igraćemo zajedno i daćemo maksimum da izvučemo svaku pobedu", zaključio je Nilikina u razgovoru sa medijima.

Izvor: B92.sport/I.J.

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu