Nova vest
Košarka 143

15.9.2024.

23:02

Dejvis za pobedu Partizana u poslednjoj sekundi!

Košarkaši Partizana pobedili su Pariz 83:82 u novoj prijateljskoj utakmici u okviru turnira na Beogradskom Sajmu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Pobedničke poene, sekund pre kraja, postigao je Brendon Dejvis.

Bio je ovo i najozbiljniji test za ekipu Željka Obradovića u dosadašnjem delu priprema, u pitanju je prvak Evrokupa, debitant u Evrolgi, ekipa koja je dominantno osvojila drugo po jačini evropsko takmičenje prethodne sezone.

Partizan je u prvoj utakmici turnira, čiji je organizator, deklasirao AEK.

Kod Partizana najefikasniji su bili Karlik Džons, Sterling Braun i Frenk Nilikina sa po 13 poena, Tajrik Džons je meč završio sa 12 poena, po deset su imali Bonga i Dejvis.

Karlik Džons podelio je i pet asistencija.

Kod Pariza istakli su se Nadir Ifi sa 19 poena, Ti-Džej Šorts sa 18 i Tajson Vard sa 16 poena.

Bio je ovo istinski košarkaški spektakl (umrljan samo vređanjem predsednika KK Crvena zvezda i prekidom meča) i sjajna uvertira evroligaške sezone za oba tima koja su pokazala vrhunsku partiju.

Partizan je vodio veći deo utakmice, bilo je i 12 razlike za crno-bele krajem treće deonice (61:49) zakucavanjem Tajrika Džonsa (iz trokoraka doduše), međutim bio je to i momenat kada su gosti krenuli u juriš i najavili krajnje uzbudljivu završnicu.

TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs

Ekipa Tijaga Splitera ekspresno je uzvratila, istopila "minus" vrlo brzo, sjajno su igru gostiju vodili superbrzi Ifi, Vard i Ti-Džej Šorts, i Partizan se već početkom poslednje deonice našao u zaostatku.

Imali su igrači Pariza pet poena viška na svom kontu (75:70), no tada je individualni kvalitet igrača Partizana došao do punog izražaja. Trojku je pogodio Nilikina, potom je Bonga poravnao, a nakon trojke Bandže Sija na drugoj strani, istom merom je uzvratio Lundberg i ušlo se u uzbudljiv finiš.

Trojka Karlika Džonsa "zapalila" je tribine, Partizan je poveo tri poena, ali je usledio šokantan obrt na drugoj strani - gosti su u jednom napadu ubacili četiri poena. Te poene su "na ravne časti" podelili Ti Džej Šorts i Jantunen, koji je bio najbolji u skoku da popravi promašaj saigrača, kome je to bilo dodatno bacanje nakon dva poena.

Očas posla, Pariz je ponovo vodio (82:81).

Ipak, poslednju reč imali su crno-beli. Lopta je bila u pravim rukama u poslednjem napadu, Karlik je poveo akciju, probio se kroz reket, tamo je Lundberg uhvatio "ničiju" loptu, na vreme spazio Dejvisa, a ovaj, kao i u meču sa Trapanijem na nedavnom turniru u Italiji, poentirao za pobedu u poslednjoj sekundi.

Starsport


Sve najvažnije detalje sa meča mogli ste da ispratite uz LIVE BLOG na B92.sport u nastavku.

Završeno

19:40

Semafor
21:20, 25:23, 22:22, 15:17
  KKP   PAR  
  83 : 82  

23:00

Pobeda Partizana!

Junak meča je Dejvis koji je u psoeldnjoj sekundi, nakon prodora Karlika Džonsa i dodavanja Lundberga, uspeo da pogodio flouter sekund pre kraja meča i postavi konačan rezultat sjajnog meča.

Pobeda Partizana 83:82.
 

22:58

40' Preokret Pariza!

Pogodili su gosti četiri poena u jednom napadu. Ti Džej Šorts je najpre poentirao uz prekršaj, promašio je potom slobodno bacanje ali je Jantunen skočio i poentirao iz "odbojke". Pariz sada vodi 82:81.

 

22:55

40' Trojka Karlika!

Vodi Partizan, posle četiri vezane promašene trojke oba tima, petu je u finišu pogodio sjajni Karlik Džons. Prethodno, Vard je promašio dva puta, potom Dejvis na drugoj strani, niej bio precizan ni Šorts, ali jeste Karlik, za vođstvo Partizana 81:78 na 29 sekundu pre kraja.

22:48

38' Trojka na trojku

Nilikina je pogodio vrlo važan šut za tri, primakao crno-bele (73:75), Bonga je u narednom napadu pogodio iz odbojke za egal. Bandža Si vraća trojkom prednost na stranu Pariza, a novi egal u ovoj sjajnoj završnici donosi Lundberg (78:78).


 

22:45

35' Najubedljivije vođstvo Pariza

Partizan je potpuno stao napadački, ređaju sve same promašaje crno-beli, a Pariz mic po mic počinje da gradi prednost. Sada doalzi i do najubedljivijeg vosđtva (73:68) posle poena Vorda i Šortsa.

Vošington na drugoj strani promašuje za tri, kao i polaganje, ni Bonga ne može ništa da ubaci. Muče se crno-beli.

Konačno, prve poene pogaša Vošington.
 

22:39

32' Prvi minuti za Vašingtona

Šalje Obradović na teren američkog šutera prvi put ove večeri, stao je napad crno-belih, Pariz sve bliži. Imali su gosti dva napada da povedu, niejdan nisu iskoristili. Imaće i treći.

Partizan vodi 68:67.
 

22:37

Obradović daje instrukcije igračima
Starsport

22:33

30' Serija Pariza 7:0

Završnica treće četvrtine pripada gostima koji prave seriju 7:0, problem za Partizan je i četvrta lična Marinkovića. Vord potom pogađa oba penala.

Trojka Nilikine, ovo je bilo potrebno Partizanu - 68:63.

Jantunen, u psolednjoj sekundi, donosi poene gostima koji su skoro u potpunosti uspeli da istope minus od 12 poena pred poslednjih deset minuta. 
 

22:23

27' Trokorak Tajrika za erupciju tribina

Atraktivno je Tajrik Džons sve odradio, od krađe pa do završnice, probio se pored čuvara ali je pritom napravio tri koraka pre nego što se obrušio na obruč. Sudije se nisu oglasile. Poeni se priznaju Trener gostiju Tijago Spliter zove na predah svoje igrače.

Partizan vodi 61:49.
 

Podeli:

Komentari 143

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu