Nova vest
Košarka

13.9.2024.

21:30

Čović: "Od dolaska Petruševa u Zvezdu ne očekujemo ništa"

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je govorio o potencijalnom povratku Filipa Petruševa na Mali Kalemegdan.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaška liga Srbija, sada već tradicionalno, okupila je predstavnike klubova na Staroj planini, gde će se ovog vikenda održati Edukatvni skup pred početak takmičarske sezone 2024/25.

Među prisutnima je bio i prvi čovek crveno-belih.

Prema njegovim rečima, deluje da će teško doći do povratka Petruševa u Zvezdu.

"To je saga koja je bila prisutna mesecima. Postojalo je raspoloženje naše i Petruševa, međutim on je igrač Olimpijakosa. Preteralo se sa tim pričamo. Zasada, Zvezda ostaje sa ovim rosterom. Trener je ključni, Janis će reći, ali od dolaska Petruševa u Zvezdu ne očekujemo ništa”, rekao je Čović.

Naveo je da nema razloga za razmišljanje o alternativnim rešenjima u ovom momentu.

Govorio je o pripremnom periodu crveno-belih, koji su trenutno u Moskvi, gde učestvuju na VTB kupu.

"Rano je za utiske. Treba doći do aprila, maja, juna iduće godine i onda napraviti utiske. Zasad je sve dobro. Svake godine smo se maksimalno pripremali, sad što je ambijent u medijima napravljen, a prave ga oni neuspešni, koji ne mogu ništa da osvoje poslednjih godina – pa nam na taj način na leđa guraju nekakve ambicije, svake godine smo pravili dobar tim."

Govorio je i o novom timu crveno-belih, i igračima sa kojima raspolaže Janis Sferopulos.

“Ovaj tim je vrlo interesantan. Imamo težište na domaćim igračima i tako smo koncipirali tim. Nadam se da ćemo napraviti i dobar rezuzultat. Prošle godine smo imali odličan rezultat – mislim da smo uzeli sve moguće trofeje osim Evrolige. Voleli bi da se i to desi, videćemo kada. Da li je za to potrebno još mnogo vremena… Ja mislim da treba raditi i treba se maksimalno truditi. Ova ekipa je dobra, ciljevi su nam sva tri trofeja, cilj nam je ulazak u top 10 u Evroligi. Pa da vidimo gde smo i šta smo. Ispalo da smo mi sa 25 trofeja u poslednjim godinama neuspešni, a da su uspešni ovi sa slučajnim jednim trofejom."

Podeli:

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu