Nova vest
Košarka 5

12.9.2024.

19:17

Novi detalji o slučaju "Smailagić": Javili se zastupnici druge strane

Prethodnih dana u domaćim medijima mnogo se pisalo o slučaju Alena Smailagića koji je, kako se u tim tekstovima navodi, zbog pretnji i ucena nedavno napustio Srbiju i prešao u litvanski Žalgiris.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

U tim se tekstovima navodi i da je Smailagić podneo krivične prijave protiv lica koja su, navodno, uz ucene, pretnje i brojne pritiske od njega pokušala da naplate 525.000 dolara u svrhu navodne obaveze prema ugovoru koji je potpisao "nakon što je prevarnim radnjama doveden i održavan u zabludi".

Povodom tih tekstova u medijima su se demantijem oglasili zastupnici lica pomenutih u njima, Z.S. i D.B. Oni, naime, tvrde da su informacije iznete u tekstovima netačne i iznose svoj stav o događajima.

U tom obraćanju navodi se, između ostalog, da je Smailagićev put ka NBA "trasiran i finansiran godinama unazad", kroz individualne i grupne treninge, teretane, medicinske usluge i fizikalne terapije, kampove, specijalne programe ishrane...

Dalje se u tekstu navode detalji o ugovoru koji se Smailagić potpisao sa klubom u kojem, kako se navodi, "prihvata neke obaveze u odnosu na onog ko mu je sve navedeno godinama unazad omogućavao", kao i da je Smailagić od 2021. "odlučio da ne poštuje ugovorima preuzete obaveze", nakon čega je druga strana "odlučila da sporni odnos iznese pred organe koji su po zakonu nadležni za slučaj sporova".

Zastupnici Z.S. i D.B. navode i da je "punomoćnik igrača u julu iste godine predao potpuno besmislenu krivičnu prijavu protiv Z.S. i D.B." u kojoj, kako kažu, navodi "da nije znao ni šta, ni sa kim potpisuje pred javnim beležnikom".

Podsećaju i da "u periodu iz kojeg potiču navodne 'pretnje, ucene i agonija', zbog kojih je navodno upropašćena karijera igrača, nije postojala apsolutno nikakva komunikacija, izuzev jednog slučajnog susreta na javnom skupu".

Na kraju obraćanja, dodaje se i da "Z.S. i D.B. neće dalje učestvovati u 'blatu' u koje neko sračunato pokušava da ih uvuče" kao i da će "sporni odnos sa igračem biti raspravljen tamo gde treba – pred nadležnim instancama u već pokrenutim postupcima".

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu