Nova vest
Košarka 5

12.9.2024.

18:00

Itudis hoće revoluciju u Evroligi

Grčki trener Dimitris Itudis izneo je revolucionarni plan za Evroligu i njenu budućnost.

Izvor: Mozzartsport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Čuveni grčki trener Dimitris Itudis je u intervjuu za Mozzartsport izneo neke revolucionarne ideje vezane za budućnost Evrolige, gde vidi 30 timova i kompetitivno takmičenje.

"Evroliga je uvek takmičarski nastrojena i slogan koji kaže: "Svaka utakmica je važna" zaista pokazuje šta je Evroliga. Moramo da vidimo sada kako razvijati još nešto u tom sportu. Možda sam subjektivan ali za mene je košarka najbolji sport jer se igra brzo, odluke se donose u sekundi, a ima prostora za još bolje stvari. Treba o tome da se pitaju svi akteri sporta, igrači, treneri da svi damo mišljenje kako da budemo još bolji. Imamo sjajnu saradnju sa Dejanom Bodirogom i Pauliusom kao čelnicima Evrolige", kaže Itudis na početku razgovora za Mozzart Sport.

Potom je izneo revolucionarnu ideju.

"Sanjam kada ćemo videti Evroligu sa 30 timova. Naravno to nije nešto što može da se dogodi sutra. Došli smo do 18 timova, idemo na 20, pa onda 24 i sanjam taj broj 30 jer je taj broj u NBA ligi. Treba naravno dosta stvari rešiti. Moramo da razgovaramo sa ljudima koji vode domaće lige da upostavimo saradnju, zapravo ostvoriti način da te lige budu nešto kao što je G liga u Americi, da služe za razvoj igrača. Svako slaže da je Evroliga takmičarski najjača liga, a i navijači su pokazatelj šta se gleda i šta ih zanima", smatra grčki stručnjak.

Srbija ima dva učesnika u Evroligi...

"Odlično je za Srbiju, ali i za Evroligu što ima i Partizan i Crvenu zvezdu kao učesnike. Takve duele Evroliga traži, kao što su Panatinaikos-Olimpijakos, Milano-Bolonja, Real-Barselona, sada se pravi Hapoel Tel Aviv - Makabi Tel Aviv", poručio je Dimitris Itudis.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu