Nova vest
Košarka 11

9.9.2024.

19:39

"Jokić ili Lebron? Jokić u svako doba dana i noći; Zvezda ili Partizan? Iskreno..."

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa odgovarao je na neka zanimljiva pitanja, pored ostalog o Nikoli Jokiću, Partizanu i Crvenoj zvezdi.

Izvor: Sportkast Podcast

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

As Real Madrida bio je gost "Sportkast" podkasta, gde su teme bile široke.

U jednom trenutku upitan je da izabere između Nikole Jokića i Lebrona Džejmsa, a odgovor je bio lak.

"Jokić u svako doba dana i noći", rekao je Musa.

Odgovor na pitanje "Crvena zvezda ili Partizan" je, međutim,  bio dosta teži.

"Ja ću iskreno da kažem, kao manji sam zbog Duška Vujoševića, Jana Veselog i Žofrija Lovrenja pratio sam Partizan i poštovalac sam Partizana. I danas poštujem Partizan. Stvarno sam pratio više Partizan kao manji. Ne mogu reći ili-ili, Crvena zvezda takođe trenutno radi sjajan posao. Stvarno poštujem oba tima, da se nađemo na sredini", izjavio je Musa.

Dvadesetpetogodišnjak iz Bihaća pohvalio je crveno-bele za letošnje poteze.

"Crvena zvezda je dovela prave igrače. Uspela je da vrati srž ekipe, kao što su Ognjen Dobrić i Nikola Kalinić. Oni su držali temelj tima i to je najbitnije. S druge strane, Vanja Marinković se vratio u Partizan. To je mač s dve oštrice, videćemo kako će se adaptirati 12 novih igrača. Kako će se oni posložiti, to je već druga stvar".

Analizirao je Musa i mogućnost da u crno-belom taboru Željko Obradović dođe do jubilarne desete evroligaške titule.

"Obradović je rekao da neće nigde više biti trener osim Partizana. Protiv nas su bili na korak od plasmana na Final Four. Kada se ode tamo, to je na jednu loptu hoće li se osvojiti ili neće. I ono šta bih rekao, ne smem, jer je u košarci sve moguće. Videli ste prošle sezone, svi su od prvog do desetog mesta bili u par pobeda. Mislim da imaju šansu da dođu u top osam, ali do titule – teško je svima doći. Videćemo", podvukao je Musa.

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

15 h

Novo Sport Video Menu