Nova vest
Košarka 25

9.9.2024.

17:07

Lazić: Evroliga? Biće ovo naša najbolja sezona!

Branko Lazić, kapiten košarkaša Crvene zvezde, uveren je da crveno-belima predstoji nova uspešna sezona.

Izvor: Sport Klub

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Jasno je da će fokus biti na tome da Crvena zvezda popravi učinak u Evroligi, ali i tome da zadrži trofeje ABA Ligu i domaćem šampionatu.

"Iskreno se nadam, da će predstojeća evropska sezona biti najbolja Zvezdina otkada učestvujemo, a nikad ne pričam bez pokrića. Napravili smo izuzetno dobar i kvalitetan tim, radimo dosta jako, ali i na detaljima. Sve se obavlja u hodu, treninzi i pripremne utakmice. Ima realne osnove kada kažem da ćemo u Evroligi biti puno bolji nego prošle sezone. Ipak, sve zavisi od mnogo faktora, nije baš jednostavno. Ono što mogu da obećam, daćemo sve od sebe, kako na treninzima, tako i na mečevima, da napravimo što bolji rezultat", rekao je Lazić za Sport klub.

Ne libi se da puca na najviše.

"Reći ću neskromno, želim da osvojimo kontinentalni pehar. Ali, to zavisi od mnogo stvari, na neke ne možete da utičete. Na timu je da maksimalno trenira, daje maksimum na svakom meču. Trebalo bi i da nas sreća posluži, pa da nemamo toliko problema sa povredama kao u sezoni za nama. Ali i da držimo kontinuitet dobrih igara. I kada sve to saberemo, da ne zaboravimo, nismo jedini na terenu, i oni sa one druge strane se pitaju, ali davaćemo se maksimalno, da ostvarimo pobedu više od rivala", dodao je Lazić.

Crveno-beli imaju okosnicu tima u domaćin igračima, a Laziću će ovo biti 14. sezona u klubu sa Malog Kalemegdana.

"Otkada sam u Zvezdi, a tome ima godina, očekivanja su uvek najveća moguća, pa neće ni sada biti drugačije, ništa se tu nije promenilo. Na nama da je sve to iznesemo na najbolji mogući način, ali i da se odužimo navijačima za podršku", zaključio je Lazić. 

Podeli:

Komentari 25

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

8 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

19 h

Novo Sport Video Menu