Nova vest
Košarka 14

8.9.2024.

10:20

Španci u strahu: "Kako će Real i Barselona?"

Španski mediji nisu oduševljeni pojačanjima Panatinaikosa i Olimpijakosa ovoga leta.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Panatinaikos je aktuelni šampion Evrolige i prilično su se pojačali NBA igračima, dok je njihov ljuti rival spreman da napadne tron Evrope takođe velikim imenima.

Podsetimo, Panatinaikos je doveo Lorenza Brauna, Omera Jurcevena i Džedija Osmana, dok je Olimpijakos "pazario" Sašu Vezenkova, Evana Furnijea, Luku Vildosu, Tajlera Dorsija i Kinana Evansa.

Španski "Diario" piše da su "grčki milioneri" napravili luksuzne poteze i obradovali Ergina Atamana i Jorgosa Barcokasa, a da to ne izgleda dobro po španske velikane Real Madrid i Barselonu.

Najveću pažnju pridaju Saši Vezenkovu koji je MVP Evrolige i povratnik iz NBA, a ne potcenjuje se ni sjajni Evan Furnije koga najavljuju kao jednog od najboljih skorera Evrolige.

Reprezentativac Španije Lorenzo Braun dolazi u šampionski sastav i uz Jurcevena i Osmana činiće neverovatan sastav, pa se Španci pitaju:

"Kako će Real i Barselona sa njima?"

Očekuje se da Huančo Ernangomes napusti Panatinaikos i dođe u Real Madrid, a Madriđani su ovog leta potpisali ugovore sa Seržom Ibakom, Ksavijerom Nejtanom Rejsom, Andresom Felisom i Usmanom Garubom.

Napustili su ih Ćaćo Rodriges, Rudi Fernandes, Vensan Poirije i Geršon Jabusele pa se postavlja pitanje da li su pojačanja dovoljna da nadomeste odlaske.

Barselona je dovela Čimezija Metua, bivšeg NBA igrača za centarsku poziciju i zadržali Vilija Ernangomesa, Jana Veselog i Džabarija Parkera, a stigli su još i Kevin Panter iz Partizana i Džastin Anderson iz Valensije.

Najavljuje se da Evroliga bude "krcata" zvezdama i kvalitetom i da posle 20 i kusur godina bude još kompetitivnija.

Podeli:

Komentari 14

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

8 h

Novo Sport Video Menu