Nova vest
Košarka 0

7.9.2024.

23:18

"PAO još jači, Zvezda i Partizan za plej-of – biće sjajna sezona"

Bivši hrvatski košarkaš Krunslav Simon izjavio jeda je dolazak Džedija Osmana u Panatinaikos velika stvar za taj klub, ali i za Evroligu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Osman je još jedan u nizu igrača koji se iz NBA vratio u evropsku košarku ovog leta. Pre nejga to su učinili Frenk Nilikina, Osmanovi sunarodnici Furkan Korkmaz i Omer Jurtseven, te Evan Furnije, Usman Garuba i Saša Vezenkov.

Deluje da bi predstojeća sezona, makar po imenima igrača, mogla da bude uzbudljivija od svake dosad uzbudljivije ljubiteljima košarke.


O Osmanovom prelasku u Atinu, sezoni, ali i o Zvezdi i Partizanu, govorio je bivši igrač Anadolu Efesa i hrvatske reprezentacije Kruno Simon.

"Osman će biti jedan od najboljih igrača lige. Ne znam gde je zapelo između njega i Efesa, on je produkt njihove škole. Ne znam da li su već popunili roster ili su u pitanju finansije. Nisam u ekipi pa ne mogu da komentarišem, ali je on svakako veliki dodatak za Panatinaikos, koji je sada jači nego što je bio prethodne sezone i najveći su favoriti za titulu", kaže Kruno.

Nije propustio da pomene i aktivnosti Zvezde i Partizana ovog leta.

"Biće ovo vrlo dobra sezona, sve ekipe su se dobro pojačale. I Zvezda i Partizan će sigurno tražiti priliku za plej-of. To bi za jedne i druge bio uspeh imajući u vidu budžete ostalih klubova Evrolige i kvalitet igrača koje imaju. Dobro je što su igrači poptu Furnijea i Osmana došli u Evroligu, jer donose kvalitet takmičenju. Nikad ne bih otpisao Real i Barselonu, oni su uvek kandidati za osvajanje Evrolige".

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

4 h

Novo Sport Video Menu