Nova vest
Košarka 10

7.9.2024.

11:39

Lučić otkrio sve o povratku u Partizan

Srpski košarkaš Vladimir Lučić govorio je o Partizanu i neostvarenom povratku u taj klub ove sezone.

Izvor: Basketball Sphere

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Sada već 35-godišnji Lučić je nastupao za Partizan od 2008. do 2013. godine, a praktično otkad je otišao mediji i navijači pokušavaju da ga vrate u crno-beli dres.

Ranije ove godine pomoćni trener crno-belih Vladimir Androić otkrio je da je Partizan pokušao da vrati Lučića, ali do toga na kraju nije došlo.

"Imam ugovor još godinu dana sa Bajernom. Neki su mi prosledili tu izjavu, čak i Leo Vesterman, mada ne znam odakle njemu (smeh). Izjava nije bila do kraja definisana i mogu samo da kažem da je ovo bilo zaista prvo leto da su postojali neki kontakti, ali ja sam i dalje igrač Bajerna", rekao je Lučić za "Basketballsphere".

As Bajerna kratko je analizirao i promene u Partizanu.

"Poučeni iskustvom iz prošle godine, napravljen je ogroman zaokret u filozofiji. Obradović je kao jedan od najboljih trenera na ovim prostorima i najtrofejniji, uvek gajio napadačku košarku, imao igrače koji su stvarali višak i bili talentovani na tom delu parketa. Ovaj put, to izgleda drugačije. Ekipa je defanzivno orijentisana, kada gledamo 'size', svi su jako veliki za svoje pozicije, odbrambeno vrlo dobri. Normalno da ima i ofanzivnog talenta, mnogi od njih su igrali na najvišim nivoima i u NBA, imali i zavidne karijere u Evroligi. Novi je projekat, samo je Balša Koprivica ostao", pojasnio je Lučić.

Četvorostruki šampion ABA lige sa crno-belima apostrofirao je jednu stvar koja može da bude ključna u sezoni 2024/25.

"Sigurno da će biti potrebno da prođe određeni period i da se naviknu i na Beograd i na navijače i na celokupni pritisak koji nosi grb Partizana. Nadam se da će u što kraćem roku uraditi sve kako treba. Nastavak sezone zavisiće i od toga kako startuju. Posebno, od rezultata u prvim derbijima koji će se igrati", rekao je Lučić i podvukao:

"Uvek pričam, poučen iskustvom igranja u Partizanu, derbi u Beogradu, bez obzira na Košarkašku ligu Srbije, ABA ligu, Kup ili Evroligu, u kojoj, istina, nisam imao priliku da igram protiv Crvene zvezde tada, je nešto što menja sezonu na jednu ili na drugu stranu".

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu