Nova vest
Košarka 40

7.9.2024.

11:06

Nenormalno – i Džedi Osman ide u Panatinaikos!

Turski košarkaš Džedi Osman potpisaće ugovor sa Panatinaikosom, objavio je predsednik kluba Dimitris Janakopulos.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ADAM DAVIS

Janakopulos je, u svom stilu, ovu "nuklearnu bombu" na košarkaškom tržištu objavio na svom Instagram storiju.

Osman se u Evropu vraća nakon što je sezonu proveo u San Antonio Sparsima, a prethodno šest godina igrao u Klivlend Kavalirsima.

U svom prethodnom evropskom mandatu on je nastupao za Anadolu Efes, ali nije sarađivao sa trenutnim trenerom Panatinaikosa Erginom Atamanom, koji je preuzeo istanbulski tim kada je Osman otišao u NBA, 2017. godine.

Dvadesetdevetogodišnji Turčin poreklom iz Makedonije je minule sezone imao 6,8 poena, 2,5 skokova i 1,7 asistencija po utakmici.

Podsetimo, prethodnih dana se spekulisalo o narednom klubu Osmana, a PAO nije bio ni u priči insajdera, dok su se pominjali Efes, Real Madrid i Partizan.

PAO su pred novu sezonu napustili Luka Vildosa i Olek Balcerovski, a od zvučnijih imena došli su Lorenzo Braun i Omer Jurtseven.

Sada jasno možemo da kažemo da je najjača ekipa Evrope koja je prošle sezone osvojila Evroligu ove godine značajno jača.

Podeli:

Komentari 40

Podeli:

Lige petice

Udarac za Real Madrid

Fudbalski klub Real Madrid saopštio je da je marokanski plejmejker ​​Brahim Dijas povredio mišić u subotu tokom utakmice protiv Real Sosijedada i da neće moći da izlazi na teren nekoliko nedelja.

B92.sport

15:50

44 min

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

59 min

Novo Sport Video Menu