Nova vest
Košarka 6

6.9.2024.

16:18

"Iznervirao sam se, to odmah mogu da kažem"

Košarkaš Crvene zvezde Rokas Gedraitis raduje se što je ostao deo crveno-belih i za predstojeću sezonu.

Izvor: Meridian sport

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

"Sećam se kada sam krajem prošle sezone čuo glasine da bih mogao da ostanem… Kada je stigla ponuda, nisam hteo ni da razmišljam o drugim klubovima. Ovde mi se sviđa, uživao sam prošle sezone, kao i moja porodica. Druga godina je mnogo lakša, poznajem grad, ljude… Radujem se još boljoj sezoni u Evroligi – i da ponovimo uspehe iz ABA lige i domaćih takmičenja", rekao je Gedraitis za Meridian sport.

 


“Moja uloga će biti slična kao i prošle sezone. Ne možete da igrate dobro na svih 80 utakmica, svi imaju uspone i padove. Zato je dobro što sada imamo Kalinića i Dobrića, možemo da se rotiramo, uvek neko može da iskoči. Dobro je što imamo igrače sličnog nivoa. Igrao više ili manje, želim da pobeđujem, da pomognem timu koliko mogu. Nema sumnje da ću ostaviti srce na terenu, jer obožavam da se takmičim”.

Ono što ga je manje veselilo jeste činjenica da nije bio pozvan u nacionalni tim Litvanije, kada ga je Kazis Maksvitis izostavio sa konačnog spiska za olimpijski kvalifikacioni turnir u Portoriku.

"Iznervirao sam se, to odmah mogu da kažem. Nije bilo nikakve komunikacije od selektora. Igram 6-7 godina u Evroligi, nisam klinac, ali potrebna mi je komunikacija. Nisam ljut što me nije stavio na spisak, već zato što mi ništa nije rečeno. Rekao bih da to nije bilo korektno sa njegove strane, ali takve stvari se ponekad dešavaju. Sve u svemu, loše iskustvo".

Istakao je i da je najvijao za Srbiju na OI i da je podržavao saigrače Dejana Davidovca, Ognjena Dobrića i Uroša Plavšića.

"Navijao sam za Srbiju u polufinalu. Ma, to je bilo finale. Sjajna utakmica. Kada su poveli 16-17 poena razlike, bio sam ubeđen da će pobediti, ali nije se dalo. Žarko sam želeo da pobedi”.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu