Nova vest
Košarka 5

4.9.2024.

12:52

Kajl Hajns završio karijeru

Američki košarkaš Kajl Hajns odlučio je da okonča svoju profesionalnu karijeru.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

U svojoj bogatoj evroligaškoj karijeri, Hajns je sa ekipom CSKA iz Moskve dva puta uspeo da se popne na krov Evrope, kao i sa Olimpijakosom. 

Sem ekipe iz Moskve igrao je i za Brose Baskets, dok je poslednji klub u njegovo karijeri od 2020. godine bila ekipa Olimpije Milano. 

Kajla je iz SAD doveo Andrea Trinkijeri, igrao je on u Veroliju, zatim u Bambergu dok je u Olimpijakosu gde ga je trenirao i Duda Ivković stigao i do prve dve titule prvaka Evrope.

Posle se otisnuo u Moskvu, gde je bio član ekipe CSKA. Tu se zadržao čak sedam godina i sa timom iz Rusije je uspeo da dva puta osvoji Evroligu, u timu sa Milošem Teodosićem na terenu i Dimitrisom Itudisom na trenerskoj poziciji. 

Bio je tri puta najbolji defanzivac Evrolige, odigrao je najviše mečeva u Evroligi od svih igrača, a uz to je osvajao i titulu šampiona Italije, VTB lige, grčke, nemačke lige, a u Nemačkoj je bio i MVP finala plej-ofa.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Dosta je bilo izvinjenja"

Tokom poslednjih 20 godina Zakerberg i Facebook prošli su kroz brojne uspone i padove, a zbog jedne stvari osnivač ove kompanije naročito žali.

Zimo

13:30

7 h

Novo Sport Video Menu