Nova vest
Košarka 0

3.9.2024.

12:40

Zvanično: Tarlać na čelu Bajerna FOTO

Dragan Tarlać, doskorašnji izvršni direktor reprezentacije Srbije, i zvanično je predstavljen u Bajern Minhenu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Tarlać je na toj poziciji zamenio Danijelea Baezija, Italijana koji je u redovima Bavaraca proveo deset godina.

Iskusnom srpskom rukovodiocu dobrodošlicu je poželeo Marko Pešić, izvršni direktor Bajerna.

"Veoma smo zadovoljni što je izabrao da u Bajernu nastavi karijeru. Brzo smo u razgovorima primetili da pristupamo stvarima na sličan način. Brzo smo razvili odnos pun poverenja i imali smo dobru komunikaciju", rekao je Pešić. Dodao je:

"Dragan je veliki stručnjak koji je dobro povezan zbog raznih uloga u evropskoj košarci. Sa njim i Gordijem Herbertom, čelo našeg sportskog tima je kompletirano, kao i stručni štab, i mislim da smo sastavili veoma dobar tim, ne samo na terenu, već i van njega".

Tarlać je izjavio da mu je velika čast da bude deo Bajerna.

"Kada mi je Marko objasnio viziju i ciljeve kluba, uz dolazak novog trenera i prelaska u SAP Garden, ovo je bio savršen spoj i doneo sam odluku bez razmišljanja. Ovo je prilika da radim u jednoj od najboljih organizacija u Evropi i napravim iskorak u svojoj karijeri", rekao je Tarlać.

Pedesetjednogodišnji operativac je bio na mestu direktora Srbije od 2021. godine i učestvovao u osvajanju bronze na Olimpijskim igrama u Parizu.

Kao igrač je, sem što je igrao u reprezentaciji svoje zemlje, u klupskoj košarci branio boje Crvene zvezde, Olimpijakosa, Čikago bulsa, Real Madrida i CSKA Moskve.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu