Nova vest
Košarka 17

3.9.2024.

8:21

Obradović u problemu: Evroligaš mu "otima" veliku želju – u igri je ogromna suma

Džedi Osman je dobio i više nego primamljivu ponudu koja bi mogla da ga i definitivno vrati u Evropu. Iako se u celoj priči pominje Partizan, vrtoglava cifra je stigla iz tabora drugog evroligaša.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Nakon šest godina provedenih u Klivlend Kavalirsima i jedne sezone u San Antonio Sparsima, Osman je sada pred odlukom da li će prihvatiti ponudu Anadolu Efesa.

Prema informacijama koje je objavio italijanski košarkaški insajder Andrea Kalconi na društvenoj mreži "X", Efes je ponudio Osmanu ugovor vredan dva miliona evra godišnje za naredne tri sezone.


Ova ponuda mogla bi da mu donese ukupno šest miliona evra, što ga stavlja pred ozbiljno razmatranje povratka u Istanbul.

Kalconi takođe ističe da su za 29-godišnjeg košarkaša zainteresovani i drugi evroligaški timovi, među kojima se pominjao i Partizan, ali je ponuda Efesa za sada najkonkretnija.
 

Podsetimo, Osman je svojevremeno otišao u NBA upravo iz Efesa, kao 31. pik na draftu 2015. godine, i pridružio se Kavalirsima pred početak sezone 2017/18, samo godinu dana nakon što je Klivlend osvojio titulu.

Podeli:

Komentari 17

Podeli:

Odbojka

Savez potvrdio: Kolaković i Gvideti odlaze!

Predsedništvo Odbojkaškog saveza Srbije održalo je sastanak, kojim je predsedavao Đula Mešter, predsednik OSS. Na sastanku je razgovarano o rezultatima i učinku seniorskih reprezentacija Srbije.

OSSRB

10:30

51 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu