Nova vest
Košarka 9

2.9.2024.

17:37

F4 Evrolige na korak do održavanja u Beogradu!

Fajnal for, završni turnir Evrolige bi mogao da se održi u Beogradu.

Izvor: Eurohoops

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport/Srđan Stevanović

Prema informacijama koje prenosi portal Eurohoops, Beograd je jedan od tri glavna kandidata za domaćina Fajnal fora.

Ipak, trenutno u toj trci prednjači Barselona. Španski grad je navodno najbliži tome da ugosti najbolje evropske košarkaške timove, dok je Beograd odmah iza, s obzirom na uspešno organizovane turnire u proteklih deset godina.

Treći kandidat je Abu Dabi, ali je ta opcija još uvek neizvesna zbog neodlučnosti Evrolige o daljoj ekspanziji na Bliski istok i Aziju.

Pored ovog, unutar Evrolige se šuška o velikim promenama. Liga je navodno otvorena za uključivanje novih investitora i prodaju dela vlasničkog udela.

Dva konzorcijuma, "BC Partners" i "General Atlantic", već su iskazala interesovanje za kupovinu između 30% i 40% udela u kompaniji ECA, vrednog između 300 i 400 miliona evra.

Ipak, za donošenje ovakve odluke potrebna je saglasnost svih 13 klubova sa A licencom - Real Madrida, Barselone, Panatinaikosa, Olimpijakosa, Fenerbahčea, Anadolu Efesa, Olimpije Milana, Makabija Tel Aviv, Asvela, Bajerna Minhena, Žalgirisa i CSKA Moskve.

Već neko vreme se priča da bi Partizan i Zvezda mogli dobiti trajne licence za takmičenje, što bi predstavljalo ogroman korak napred za oba kluba.

Zvanične odluke još nisu donete, ali se očekuje da će Evroliga uskoro krenuti sa ozvaničavanjem  promena, koje bi mogle značajno da promene lice evropske košarke.
 

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu