Nova vest
Košarka 0

1.9.2024.

10:19

Francuski košarkaš doneo neočekivanu odluku

Francuski košarkaš Damijen Inglis karijeru će nastaviti u Japanu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Doskorašnji član ekipe Valensije je tako odlučio da posle debitantske sezone u Evroligi karijeru nastavi u ekipi Jokohame.

Inglis će tako igrati za tim koji sa klupe predvodi finski trener Lasi Tuovi, as kojim je već imao priliku da sarađuje u ekipi Strazbura pre četiri godine.

Francuski košarkaš je u svojoj prvoj sezoni u Evroligi prosečno beležio 8,2 poena, 4,7 skokova i 1,7 asistencija za prosečno 20,5 miinuta koliko je proveo na trenu.

Razlog ove odluke se mož nači u tome što je Valensija odlučila da ove sezone ne igra u Evroligi, jer zbog pravljenja nove hale donela odluku da se preseli u Evrokup.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

11 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

21 h

Novo Sport Video Menu