Nova vest
Košarka 0

30.8.2024.

9:18

Nilikina: "Partizan je zvao i prošle godine – svako želi da bude kao Lesor"

Fren Nilikina izjavio je da došao da uživa u igraju košarke za Partizan.

Izvor: Mozzart Sport

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Francuz je ovog leta stigao u ekipu Željka Obradovića, kao jedan od 14 novih igrača, a u Beograd je zvaično došao kao olimpijski vicešampion.

"Odlično se navikavam na novu sredinu, na grad, tim... Svi mi pomažu, ne samo igrači, nego bukvalno svi... Moram da priznam da se osećam kao da sam ovde već duže vreme, a ne tek nedelju dana. Zahvalan sam svima na prijemu, od navijača, do ljudi u klubu... Čovek se lepo osećaj kada ga dočekaju srdačno", rekao je Nilikina za Mozzart Sport.

Kako kaže, svestan je kakva očekivanja imaju navijači Partizana od njega.

"Navijači mogu da očekuju da budem Frenk Nilikina. Donosim puno toga, od odbrane po kojoj sam poznat, do napada. Ja sam košarkaš, igram košarku skoro čitav svoj život, od Evrope, preko NBA i sada sam ponovo u Evropi. Uživam u ovoj igri i sa takvim stavom sam došao u Partizan. Spreman da uživam u košarci i pomognem timu onako kako to trener bude želeo".

Partizanov plejmejker je otkrio da su ga crno-beli želeli i prošle sezone.

"Partizan me je zvao i prošle godine. Tada je prioritet bio da ostanem u NBA ligi. Ovoga leta, još pre Olimpijskih igara sam ponovo razgovarao sa Partizanom, osetio sam da žele da budem deo njihovog kluba, a onda je svaka odluka mnogo lakša. Čim su me zvali jednom znači da su nešto videli u meni, rado sam prihvatio. Svestan sam i istorije kluba. Svestan sam navijača i svega što Partizan donosi, sve to je uticalo da donesem odluku i dođem u Beograd".

Upitan je i da li je diobio neke savete od Matijasa Lesora, koji je bio miljenik navijača Partizana.

"Nije mi dao previše košarkaških saveta, više mi je pričao o tome šta mogu da očekujem od kluba, od grada. Glavna stvar koju mi je rekao je da budem svoj na parketu jer sam odabrao idealan klub da napredujem. Samo je potrebno da budem veran sebi i svojoj igri. Zahvalan sam Matijasu što mi je prijatelj, što mi je pričao o svemu. Nije lako kada ideš u nešto nepoznato, on mi je objasnio da sve bude malo poznatije".

Njegovo sunarodnik imao je oldičnu vezu sa navijačima crno-belih.

"Ko ne bi želeo da ima konekciju sa navijačima kao Matijas. Ko ne bi to želeo... To svaki igrač sanja. Obožavam košarku, živim za te konekcije koje se stvore u dvoranama. Košarka stvari neke neverovatne priče, ono što je Matijas uradio ovde je nešto zaista specijalno", poruči je Nilikina.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu