Nova vest
Košarka 21

30.8.2024.

8:45

Monako "jači" od Partizana i Zvezde – stiže A licenca!

Košarkaši Monaka blizu su dogovora sa Evroligom u vezi A licence.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Monako je u poslednjih godina postao veoma ozbiljan i konkurentan klub, a svima su na radaru otkako su postali šampioni Evrokupa i domogli se Evrolige.

Čak i u Evroligi imaju jedan nastup na Fajnal Foru i u plej-ofu u sezoni iza nas, ali tu se tim iz Monaka neće zaustaviti.

Generalni menadžer ekipe, Oleksij Jefimov, razgovarao je sa francuskim medijima pred početak nove sezone i istakao najviše ambicije u Evroligi kao i napad na A licencu.

Poznato je da Partizan i Crvena zvezda na svoje načine lobiraju za dugoročno učešće u elitnom takmičenju, a čini se da je Monako bio "jači".

"Pregovaramo u tišini oko našeg najvećeg cilja, A licence u Evroligi. Nadam se da će se uskoro videti i konkretni dokazi i plodovi ovog rada. Niko nije mogao da zamisli da će Monako osvojiti Evrokup, ali evo nas i retko ko je verovao da ćemo uspeti da napravimo iskorak u Evroligi kada smo stigli pre tri godine. Uložili smo mnogo novca, čak i nakon odlaska u doigravanja smo pokazali da nas ne zanimaju minimalni rezultati i svi kažu da ćemo se ponovo boriti za plej-of. Za mene to znači da nas prepoznaju", rekao je Jefimov.

Podeli:

Komentari 21

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu