Nova vest
Košarka 5

27.8.2024.

22:35

Smailagić otkrio savete Micića i Trinkijerija: "Sve što je rekao zvuči sjajno"

Srpski košarkaš Alen Smailagić otkrio je zašto je došao u Žalgiris i kako izgleda početak karijere u novom klubu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Alen Smailagić je ovog leta napustio beogradski Partizan i odlučio da karijeru nastavi u litvanskom Žalgirisu, gde mu je trener takođe bivši član Partizana, Andrea Trinkijeri.

Smailagić ističe da ga raduje saradnja sa čuvenim italijanskim trenerom i otkrio je da se dobro slaže sa novim saigračima u Kaunasu.

"Osećam se sjajno, upoznao sam nove saigrače, trenera i stvarno sam uzbuđen zbog nove sezone i pogotovo jer pričamo na istom jeziku. Možemo da se razumemo malo bolje", rekao je Smailagić uz širok osmeh.

Smailagić je upitan za glavni motiv dolaska u Žalgiris i naveo je dva velika razloga.

"Kao prvo, čuo sam da je Žalgiris košarkaški grad i vidim da svi vole košarku ovde i redovno gledaju i prate. Klub je sjajan za razvoj igrača i želim da se takmičim na najvišem nivou. Da budem iskren, prvi put sam sa trenerom Trinkijerijem razgovarao nekoliko dana pred svadbu i prve reči su bile: 'Srećna žena, srećan život'. Supruga je odmah rekla da moram da odem u Žalgiris po svaku cenu. Bilo je smešno", rekao je Smailagić.

O njegovoj ulozi rekao je.

"Pričamo svakodnevno o tome, šta očekuje od mene i šta ne želi da radim. Sve što je rekao zvuči sjajno i to je razlog zašto sam došao u Žalgiris", poručio je Alen.

Kaže da se čuo i sa Vasilijem Micićem, takođe bivšim igračem Žalgirisa.

"Rekao mi je da je ovo sjajan grad za razvijanje košarkaša i da se samo fokusiram na košarku i biću bolji svakim danom", kaže Smailagić.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu