Nova vest
Košarka 0

26.8.2024.

11:45

Kris Boš u Evroligi? "Bilo je vreme za penziju"

Američki košarkaš Kris Boš otkrio je da je imao ponude da zaigra u Evroligi.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA/RHONA WISE CORBIS

Američki košarkaš Kris Boš bio je 4. pik na NBA draftu 2003. godine i biran odmah posle Lebrona Džejmsa, Darka Miličića i Karmela Entonija.

On je zbog zdravstvenih problema, tačnije zbog zgrušavanja krvi u organizmu i stvaranja ugrušaka koji bi potencijalno izazvali smrt morao da okonča karijeru par godina ranije.

Kris Boš je sa Džordžija Teh univerziteta došao u NBA kada su ga birali Toronto Reptorsi, a potom je dugo igrao za Majami Hit sa kojima ima dve šampionske titule i bio je deo "velike trojke" sa Dvejnom Vejdom i Lebronom Džejmsom.

Boš je bio specijalni gost Gorana Dragića na njegovoj oproštajnoj utakmici kada smo videli prve poene nekada sjajnog krilnog centra još od 2016. godine, a karijeru je i zvanično završio 2019. godine.

"Imao sam ponude iz Evrolige, ali je bilo vreme za penziju. Nisam bio u poziciji gde sam želeo da preselim celu porodicu na drugo mesto. Imao sam malu decu kod kuće i shvatio sam to kao znak da treba da idem dalje. Imao sam ponude iz Španije i Francuske", otkrio je Boš.

 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu