Nova vest
Košarka 27

25.8.2024.

21:57

"Partizanov tim? Nikada u karijeri ovo nisam doživeo"

Košarkaški klub Partizan odlučio se za veliki korak, promenivši kompletan roster iz prethodne sezone, izuzev mladog Balše Koprivice.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Stiglo je 15 novih igrača u tim Željka Obradovića, a jedna od velikih uzdanica biće iskusni centar Brendan Dejvis.

Pojačanje iz Valensije biće najstariji igrač u timu, ali priznaje da se nikada do sada nije susreo sa sličnom situacijom.

"Nikada u svojoj karijeri nisam video da je jedan tim praktično očišćen na ovaj način. Moramo da pronađemo način da skratimo vreme prilagođavanja među nama. Ako želmo da budemo najbolji mogući igrači, moramo da imamo ekstra fokus na naše odnose na terenu i van njega. Moramo da osiguramo da svi budemo maksimalno našpanovani i da učimo najbrže što možemo. Jedna od glavnih stvari će biti međusobno poverenje, što mislim da neće biti problem jer sarađujemo sa jednim tako trofejnim trenerom kako što je Željko Obradović“, rekao je Dejvis, a prenosi "Nova".

Isto tako, nikada nije doživeo doček kao što su navijači priredili prilikom događaja nazvanog "Crno-bela simfonija".

"Ovo je moja 12. godina kao profesionalac i nikada nisam video ništa slično ovome. Nikada nisam imao ovakvu inicijaciju gde smo imali priliku da osetimo delić energije koju navijači mogu da nam daju", rekao je Amerikanac i dodao:

"Svi koje vole košarku znaju kakvu bazu navijača ima Partizan koji su primer kako navijači treba da bodre svoj klub. Njihova podrška je izuzetna i radujem se tome. Defintivno će biti drugačije, navikao sam da igram protiv njih“.

U Partizanu će, kao najstariji, imati posebnu ulogu u timu.

"Obradović me je zvao i deo razgovora je bio da moram svojim primerom da predvodim ostale, da budem uzor mlađim igračima. Mnogima je ovo prva ili druga godina sa ove strane okeana. Razgovarali smo o tome da im pomognem u periodu prilagođavanja i da budemo kao porodica van terena. Takođe, treba da budem tu za njih i za stvari vezane za trening i da im pomognem", podvukao je Dejvis.

Podeli:

Komentari 27

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Fašisti"

Vlasnik platforme X (Twitter) Ilon Mask nazvao je australijsku vladu "fašistima" zbog predloženog zakona kojim se kažnjavaju kompanije društvenih mreža koje ne sprečavaju širenje dezinformacija.

Tanjug

9:52

2 h

Novo Sport Video Menu