Nova vest
Košarka

25.8.2024.

18:50

Čović: "Radonjić nije hteo Avramovića u Zvezdi"

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je gost u emisiji "Jutro" na TV Prva, gde je govorio o potencijalnim pojačanjima, Avramoviću, ABA ligi i aktuelnostima.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Prvi čovek crveno-belih je istakao da je Zvezda htela Avramovića pre nego što je došao u Partizan, ali da ga nije želeo tadašnji trener Dejan Radonjić.

"Mi smo o Aleksi Avramoviću razmišljali mnogo pre nego što je on u Partizan došao. Toliko pre da je trener bio još Dejan Radonjić u druguom mandatu. Ne znam ni da li je Aleksa bio tada u planu Partizana, ali Dejan Radonjić nije bio za to da dovodimo Avramovića u Crvenu zvezdu. Sada da li će se jednog dana dogoditi tako nešto i da li će on doći... Mi smo sa našim navijačima napravili pristup da više nema tih transfera iz Partizana u Crvenu zvezdu", rekao je Čović.

On je istakao da u ugovoru verovatno postoji klauzula kada je u pitanju prelazak Avramovića iz Partizana u Zvezdu.

"Imate verovatno predviđeno u ugovoru da ako pređe u Crvenu zvezdu da obeštećenje bude milion ili dva miliona evra iako je otišao u CSKA za 400.000 evra".

Govorilo se i o pojačanjima.

"Mi nemamo više pojačanja, osim što smo razmišljali o Petruševu, potpuno svesni da je igrač Olimpijakosa. To je stvar koji rešavaju ljudi u Olimpijakosu, ali u potpunosti razumem ako ne budu pustili Petruševa. Zvezda je i prošle sezone bila zainteresovana. On je iz NBA lige prešao u Olimpijakos, mogao je i u Zvezdu ali se nije dogodilo. Ako se ne dogodi to sa Petruševim, mi imamo zatvoren roster".

Govorio je o trenutnom timu crveno-belih.

"Zvezda je jedinstven primer sa 10 domaćih igrača, ne samo u Srbiji, nego i u Eroligi. Mislim da samo jedini klub sa 10 domaćih igrača, iza nas je Žalgiris. Probaćemo sa takvim timom napravimo dobre rezultate. Da budemo u 10, odnosno u osam u Evroligi i da odbranimo sva tri trofeja koja smo osvojila prošle sezone".

Na kraju je govorio o ABA ligi, koja po njegovim rečima "gubi simisao".

"Ona sve više gubi smisao. Mi smo prvaci. Plaćamo 750.000 plus 250.000 evra, dakle 1.000.000 evra da igramo Evroligu, kao i Partizan. ABA liga je izgubila smisao, naročito zbog odnosa i tenzija. Zveda nije protiv regionalne lige, donela je kvalitet, ali smo i za dobru domaću ligu. Organizaciono može da se postavi drugačije, vlasnici treba da budu klubovi a ne KSS. U regionu je Srbija jedina koja može brzo to da napravi. Ima klubova koji zadovoljavaju organizacione i finansijske uslove. Zaključno sa ovom sezonom ističu TV prava, institucije iz Republike Srbije finansiraju najviše ABA ligu, da se polovina prenese na domaću ligu, bilo bi sjajno", zaključio je Čović.

Podeli:

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Fašisti"

Vlasnik platforme X (Twitter) Ilon Mask nazvao je australijsku vladu "fašistima" zbog predloženog zakona kojim se kažnjavaju kompanije društvenih mreža koje ne sprečavaju širenje dezinformacija.

Tanjug

9:52

1 h

Novo Sport Video Menu