Nova vest
Košarka 20

24.8.2024.

14:45

"Situacija sa Kaboklom je potpuno drugačija u odnosu na Nanelija"

Sportski direktor Partizana Zoran Savić govrio je i o slučaju Bruna Kabokla.

Izvor: Mozzart Sport

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Brazilski košarkaš i beogradski crno-beli takođe su imali turbulentan period.

Kaboklo je odlučio da napusti Partizan pred finale KLS sa Crvenom zvezdom i to je govoro izveesno značilo da je da je otpisan za narednu sezonu.

Na kraju se to potvrdilo 19. avgusta na promociji novog tima, gde Brazilca nije bilo.

"Situacija sa Brunom je potpuno drugačija u odnosu na Nanelija. To je igrač koji je napustio tim pred finale KLS, a pre toga je davao intervju pričajući o tim mečevima. Koji je razlog svega toga, ne bih da ulazim u tu priču. Sada smo u situaciji da čekamo odluku FIBA. Nama je stigao zahtev iz Kolumbije za LOC (Letter of Clearance) što dovoljno govori o čemu se radi. Mi smo naravno to odbili. Igrače je potom izneo svoje argumente kod FIBA, mi smo svoje i sada se čeka odluka. Ali, svaka odluka koja u ovom slučaju nije u korist Partizana bi bila veliki presedan jer bi to značilo da svaki igrač u bilo kom klubu može samo da odluči da napusti tim bez posledica", rekao je Savić za Mozzart Sport.

Savić je istakao da je Kabolko dobar momak, ali malo čudan.

"Sve obaveze prema Brunu Kaboklu su bile ispunjene do momenta napuštanja i nije bilo nikakvih kašnjenja. On je dobar momak, čudan malo. Imao je i tu situaciju sa Venecijom koju smo morali da rešavamo kada smo ga doveli. Platili smo im obeštećenje tada koje je bilo propisano u ugovoru. Sve obaveze smo ispunili. Potpisali smo sa njim ugovor na 1+1 sezonu. Imali smo rok do 15. jula da se odlučimo da li želimo da ga zadržimo i odlučili smo da ga zadržimo. On je po svim pravnim osnovama naš igrač. Sada se čeka ta odluka kako bismo preduzeli naredne korake", rekao je Kaboklo.

Podeli:

Komentari 20

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu