Nova vest
Košarka 54

24.8.2024.

13:14

"Ne obećavamo da ćemo osvojiti Evroligu, ali Partizan ima gladan i moćan tim"

Sportski direktor Partizana Zoran Savić sumirao je prethodnu i najavio novu sezonu crno-belih.

Izvor: Mozzart Sport

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Klub iz Humske u kampanju 2024/25 ušao je sa potpuno rekonsturisanim timom i 14 novih igrača, a samo je Balša Koprivica ostao starosedelac od prošle godine.

"Ulazimo u sezonu sa novim timom svesni svih izazova koji nas čekaju. Sa izuzetkom Balše, ostatak momaka nije bio deo kluba prethodnih sezona. Sportski sektor je doneo odluku još u tokom prošle sezone da je potrebno promeniti tim za narednu. Dobili smo podršku od Upravnog odbora i sa tim ciljem smo radili tokom leta. Bili smo svesni pre kraja prošle sezone da su potrebni rezovi jer nismo bili zadovoljni rezultatima. Novoj ekipi će biti potrebno vremena da se uigraju, ali ono što smo do sada videli na treninzima nam daje za pravo da budemo optimistični", rekao je Savić za Mozzart Sport.

Savić je pričao i o tome koliko je bilo izazovno okupiti komletni novi roster tokom leta.

"Teško je dovesti dva nova igrača, a ne čitavu ekipu. Niko u Evroligi ne pušta igrače, ne žele da se menjaju, ali mi smo morali da donesemo odluke. Iako su možda rizične, to je naša procena u koju smo uvereni da je bila dobra. Doveli smo tim koji je fizički bolji u odnosu na prošlu sezonu. Defanzivno može više, mlađi smo, nešto što je bio naš cilj kada smo dolazili pre tri godine. Partizanu više leži da ima borbenu i mladu ekipu. Prošlogodišnji tim je možda bio talentovaniji u odnosu na onaj koji je osvojio ABA ligu. Tada smo igrali sa jako kratkim rosterom i imali smo sreće što su nas zaobišle povrede kada su nosioci igre u pitanju, kao što su Panter, Ledej ili Naneli", dodao je Savić.

On je upitan i šta je bio problem prošle sezone, jer je takođe skrojen tim za velika dela, ali trofeji nisu osvojeni ni u jednom takmičenju.

"Imali smo talenta, ali drugačije karaktere. Sada smo korigovali to. Nemamo strah da krećemo od nule. Cilj je da se vratimo tamo gde pripadamo. Prošle sezone smo imali 16 pobeda u Evroligi, a moglo je da ih bude i više da nas je u nekim situacijama i sreća pogledala. Sećam se prve sezone u Evroligi... Da mi je neko ponudio da imamo 14 pobeda ja bih prihvatio, a mi smo imali 20. Taj tim se uklopio, bio je spreman i borben. Statistički podaci kažu da starije ekipe imaju problema na duže staze sa ovolikim brojem utakmica. Zato smo sada značajno podigli fiziku ekipe i borbenost. Doveli smo momke koji su gladni", istakao je Savić.

Dodao je da je baš taj manjak gladi i želje bio jedna od glavnih problema za lošu minulu sezonu.

"Mislim da jeste. To je i razlog zbog čega i menjamo. Sada dolaze neki novi momci, koji imaju raznovrsnost u igri. Fizikalije sa kojima smo hteli da odgovorimo svim zahtevima. Mi nikada nismo imali predugačke rostere prethodnih godina. Ne postoji idealan broj igrača, ali sada ima toliko utakmica da neki igrači budu srećni što mogu neke utakmice da odmore. Zato imamo mlade momke kao što je Bošnjaković, Nakić, Lakić i još neki mladi momci od kojih očekujemo dobre stvari. Svi oni mogu da budu baza za budućnost Partizana. Svi oni će dobiti šansu jer nije moguće izdržati toliki broj utakmica sa malim brojem igrača. Setite se samo prošle sezone kada smo odmorili Pi Džeja u ABA ligi i onda smo izgubili od Splita i Igokee. Onda smo ušli u situaciju da igramo samo sa starterima da bismo bili konkurenti. Sada imamo ekipu za ABA ligu koja može da odmori neke momke. Ne možemo da obećamo da ćemo osvojiti Evroligu što bi bilo suludo pričati zbog konkurencije i ostalih klubova, ali ono što mislim da možemo je da napravimo ekipu koja će da se bori i koja neće odustajati i koja će kvalitetom biti konkurentna. To je realno obećanje navijačima", poručio je Savić.

Podeli:

Komentari 54

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu