Nova vest
Košarka 12

24.8.2024.

8:56

"Krenuli smo da pravimo hemiju, ima nas 14 novih"

Novi košarkaš Partizana Dvejn Vašington raduje se novoj sezoni u kojoj će prvi put igrati u Evropi.

Izvor: Mozzart Sport

Peđa Milosavljević/Starsport

On je jedan od 14 novih igrača koji su ovog leta stigli u ekipu Željka Obradovića, a svojom energijom na Crno-beloj simfoniji već je privoleo navijače.

"To sam ja, svaki dan se budim zahvalan što sam tu, što dišem, što sam sa porodicom i naravno što imam priliku da igram košarku. Tu energiju želim da donesem u ekipu i u klub. Osetio sam to na predstavljanju, a istu energiju očekujem i kada sezona počne i kada krenemo da se takmičimo“, rekao je Vašington za Mozzart Sport.

Odluka o napuštanju SAd nije bila laka, posebno posle tri godine u NBA ligi.

"Definitivno je bilo teško. Tako je, kako je. Drugačije je. Druga država, hiljade kilometara daleko od kuće. Sa druge strane košarka me je odvela na neko novo mesto, za to moram da budem zahvalan. Uveren sam da će crno-bela porodica pokušati da me dočeka raširenih ruku kao što su već i uradili. Osetio sam se veoma lepo od prvog momenta, osetio sam toplinu ljudi. Zbog toga za sada ne osećam probleme u tranziciji, kako ja, tako i moja porodica. Uzbuđen sam za budućnost i sezonu“.

Govorio je i timu, gde je smao jedan igrač ostao iz prošle sezone.

"Skoro sve Amerikance poznajem. Košarka jeste ogroman sport, ali sa druge strane je mala zajednica. Protiv mnogih sam igrao na koledžu ili u NBA ligi, ako ne, onda sam čuo za njih. Krenuli smo da pravimo hemiju, ima nas 14 novih. Ne dešava se često da je toliko novih momaka u ekipi, biće izazovno, ali ako svi budemo na istim talasnim dužinama, možemo nešto specijalno da napravim", rekao je Vašington.

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu