Nova vest
Košarka 2

22.8.2024.

19:50

Plavšić: Znači mi dosta što sam trenirao sa Jokićem i Milutinovim

Novi centar Crvene zvezde Uroš Plavšić je izneo utiske sa početka priprema za novu sezonu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
KK Crvena zvezda

Plavšić je bio deo reprezentacije Srbije koja je na Olimpijskim igrama osvojila bronzanu medalju.

"Naravno, hteo bi pre svega da kažem da mi je velika čast što sam deo Zvezdine porodice, a što se tiče reprezentacije i osvojene medalje, jako lepo iskustvo za mene. Biti sa tim momcima, toliko vremena provesti sa Jokićem, najboljim igračem na svetu i Milutinovim, znači mi dosta što sam trenirao sa njima. Nadam se da će stvari koje sam naučio da će doći do izražaja", rekao je Plavšić.

Počele su pripreme, kako ti izgleda početak?

"Super, meni nedostaje takmičenje što se košarke tiče. Ranije sam završio sezonu zbog povrede. Jednostavno, radujem se svakom trenutku provedenom na terenu. Svi su me super prihvatili. Dosta novih lica kako za mene, tako i za momke koji su ostali od prethodne sezone. Polako se upoznajemo, radimo naporno, stvaramo timsku hemiju koja je jako bitna za narednu sezonu. Jako se radujem početku nove."

Bliži se početak takmičenja u ABA ligi i utakmica sa Dubaijem, 22. septembra.

"Mislim da će u ovom periodu biti potrebna malo brža adaptacija nas igrača na sve zahteve koje postavlja trener za nas. Poznajući ovu grupu momaka, nadam se da će biti lak zadatak."

Poruka za navijače.

"Naravno, ja to nisam krio. Zvezdaš sam od malih nogu. Roditelji su me učili da je to jedini pravi put. Rekao sam da sam zahvalan njima na tome. Poruka za navijače je da dođu na svaku utakmicu i podrže nas u što većem broju. Njihova podrška će nam jako značiti jer kao i ja, znam da se dosta momaka hrani time. To je neki dodatni motiv da se samo igra sve jače, brže i hrabrije. Nadam se velikoj podršci i da ćemo im vratiti na jedan borben način", zaključio je Plavšić.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu