Nova vest
Košarka 8

22.8.2024.

14:57

Šampion sveta želi Svetislava Pešića za mentora

Gordon Herbert, posle selektorske pozicije u reprezentaciji Nemačke, svoju karijeru nastavlja kao trener minhenskog Bajerna.

Izvor: Mozzart Sport

Profimedia

Posle bronze na Evrobasketu 2022. i zlata na Svetskom prvenstvu u Manili prošle godine, nemačka slekcija u borbi za treće mesto na Olimpijskim igrama izgubila je bronzu od košarkaša Srbije.

To je ujedeno bi i poslednji meč Herberta kao selektora.

"Želeo sam da ostanem u Nemačkoj. Uživam da radim ovde, volim Nemce. U julu su me zvali Marko Pešić i Herbert Hajner da me ubede da dođem u Bajern. Bio sam veoma zadovoljan. Bajern je jedan od najvećih klubova na svetu, dozvoljava mi da treniram neke od svojih reprezentativaca. I da jednog dana radim kao pomoćni trener sa sinom Danijelom. Radujem se i radu sa Markom i nadam se da ću moći da učim od njegovog oca Svetislava. Često je u Minhenu, pa ga mogu učiniti svojim mentorom“, rekao je Herbert za nemački Bild.

U bavsrski klub nedavno je stigao Johanes Fojtman iz milanske Olimpije, a iz kluba je otišao Isak Bonga.

"Nisam uticao na njegovu odluku. Porodica njegove supruge je iz Minhena i Johanes je želeo da se vrati u otadžbinu. To je odlična prilika za njega. Isak Bonga je potpisao ugovor sa Partizanom pre nego što sam ja postigao dogovor sa Bajernom, inače bih pokušao da razgovaram sa njim", poručio je Herber.

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu