Nova vest
Košarka 1

22.8.2024.

12:12

"Već je dovoljno tereta na meni"

Košarkaš Real Madrida Džanan Musa govorio je o svojoj budućnosti.

Izvor: Klix.ba

Profimedia

Košarkaš iz BiH produžio se saradnju sa kraljevskim klubom na godinu dana.  

"Imao sam na početku potpis ugovora 'dva plus jedan'. Oni su imali opciju da produže ili raskinu ugovor, a sada su ga produžili. Sada počinju pregovori o novom ugovoru, tako da ništa to ne znači da imam druge planove. Naravno, postoji mogućnost povratka u Ameriku, ali ne bih o tome. Jako sam srećan u Realu i nadam se da ako bude dobra ponuda, da ću dugo godina ostati", rekao je Musa za Klix.ba.

Musa je objasnio da postoji mogućnost povratka u NBA ligu narednog leta.

"Mogućnost povratka je tu, ali ja pokušavam da ostanem fokusiran na ovu sezonu i da je odradim najbolje što mogu. Sve stvari se dešavaju od februara, a ja sam spreman na svaki rasplet", otkriva Musa.

Nakon odlaska Rudija Fernandesa i Serhija Rodrigesa očekuje se da Musa preuzme još veću ulogu u Realu.

"Mislim da je već dovoljno tereta na meni, ali ja ću pokušati jer su otišli jako bitni igrači za teren i svlačionicu. Dosta toga sam naučio od njih i pokušaću da uzmem primat i van terena. Sad sam konačno dobio broj "13", mi smo se šalili tokom sezone da mi je dobar broj "31". S tim brojem sam odrastao i nadam se da će mi biti uspešan kao i 31 koji sam nosio", dodao je Musa.

upitan je i da li će igrati za reprezentaciju BiH protiv Hrvatske u ključnim utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Naše šanse ja mislim da su velike. Imamo sjajan tim, ako budemo na okupu. Prvu utakmicu gotovo sigurno neću igrati jer isti dan i isti sat igram u Madridu protiv Albe, a onda ću na revanš moći doći u Sarajevu jer imam razmak od osam dana. Naravno, uz dogovor s Realom, moje su želje da uvek igram za BiH, to mi je najbitnije u životu. Nadam se da ću biti tu za drugu utakmicu", zaključio je Musa.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu