Nova vest
Košarka 7

21.8.2024.

17:15

Mijailović za B92.sport: Šta Partizan mora da uradi da dobije licencu i gde je Jaramaz?

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović je u razgovoru za B92.sport otkrio šta se dešava sa Ognjenom Jaramazom, kada počinje prodaja sezonskih ulaznica, kao i šta to crno-beli moraju da ispune kako bi dobili B licencu Evrolige.

Autor: Iva Jevtić

Iva Jevtić
Iva Jevtić
Srđan Stevanović/Starsport

Partizan u novu sezonu ulazi u potpunosti osvežen. Od "starih lica" tu je samo Balša Koprivica, a Mijailović je istakao da je pred upravom bio težak posao.

"Sve je prošlo onako kako smo planirali. Kada smo završili sezonu shvatili smo da imamo situaciju – pala je energija. Igrači su se prezasitili. Bio je veliki posao ispred nas. Prvi deo je bio da igrači koji imaju ugovore koji su opterećivali budžet za ovu godinu, da im nađemo klubove i izgubimo što manje novca. Drugi deo je bio da nađemo gotovo celu ekipu, nov tim i da uklopimo sve te igrače. Mislim da smo fenomenalan posao uradili", objasnio je proces prvi čovek KK Partizan u razgovoru za B92.sport.

Čini se da je to to – roster je očigledno zatvoren.

"Imamo gotovo 16. igrača pod ugovorom, a ako se ne veram i Kaboklo je 17. Tako da... Ne pravimo fudbalski tim", jasan je bio Mijailović.


Od kraja takmičarske sezone ni reč nismo čuli o Ognjenu Jaramazu, koji je prea navodima medija bio u pregovorima sa CSKA iz Moskve, ali do njegovog angažmana nije došlo. Imjao je ugovor sa klubom iz Humske na još jednu godinu, a Mijailović je otkrio šta se sa njim desilo.

"Sporazumni raskid je bio sa Jaramazom na obostrano zadovoljstvo. Želeli smo da bude tako. Igraču je bila potrebna nova sezona, nama je bio potreban novi igrač na toj poziciji", rekao je Mijailović za B92.sport.

Peđa Milosavljević/Starsport



Kao što je i trener Željko Obradović naglasio – B licenca Evrolige je cilj "parnog valjka", a Mijailović je bez zadrške govorio o tome šta je to potrebno beogradskom klubu da bi je i dobio.

"Najvažnije je da ispunimo finansijski fer-plej, da bude klub finansijski stabilan i da može Evroligi da garantuje da može tri godine da se takmiči, da plati ekipu, ima kvalitetan tim. Evroligi je to najvažnije, ali im je važan i sistem, a Partizan ima sjajan sistem. Evroliga je to prepoznala kroz organizaciju naših utakmica i sve stvari koje radimo. Na sajtu Evrolige sam ovih dana video barem 10 video snimaka sa 'Crno-bele simfonije'. Ljudi iz Srbije treba da se ponose na ovo što mi doprinosimo evropskoj košarci. Radimo stvarno dobre stvari", naveo je on za B92.sport.



Međutim, koliko god Evroliga bila prioritet, za Partizan su važna i druga takmičenja.

"Pre svega moramo da se borimo da takmičenje završimo u miru. Najvažniji strateški plan kluba je dobijanje B licence. Borićemo se za što bolju poziciju u Evroligi, ona nam je najvažnije takmičenje, ali nam ništa manje nije važna ni ABA liga, KLS, ni ostala takmičenja, Kup Radivoja Koraća. Ali, prioritet jeste Evroliga", naglasio je predsednik Partizana.

U razgovoru za naš portal je otkrio i kada počinje prodaja sezonskih ulaznica, kao i šta se dešava sa najavljenim spektaklom – turnirom na Kalemegdanu.

"Prodaja sezonskih ulaznica počinje za nekoliko dana, a imamo i u planu da na Kalemegdanu napravimo turnir kao prošle godine na Tašmajdanu. Taj turnir je na ponos svih nas obišao ceo svet i sa velikim razlogom. Ove godine smo to planirali na Kalemegdanu, imamo nekih tehničkih problema, ali mislim da ćemo to prevazići i da će se on održati ove godine", zaključio je Mijailović za B92.sport.
 

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu