Nova vest
Košarka 6

21.8.2024.

11:02

"Važno je da znate – Partizan ne juri A licencu Evrolige, već..."

Prvi čovek Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović je gostujući u jutarnjem programu TV Prva pričao o glavnom cilju za novu sezonu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Njega je na "Crno-beloj simforniji" najavio trener Željko Obradović da će se klub boriti za trogodišnju licencu Evrolige.

Ali, kako se u javnosti često spominje A licenca, koju dobijaju samo klubovi suvlasnici takmičenja i traje 10 godina, Mijailović je izričito naglasio da Partizan ide na B licencu.

"Vi sad kažete A licenca, a nju imaju samo klubovi koji imaju 10-godišnju ugovor, i mi ne možemo da je dobijemo. Mi se borimo za B licencu, koja je trogodišnja. Ne pričamo o A licenci, već o B licenci i jako je važno da javnost to razume. To će biti čudo ako se dogodi. To znači dugoročne ugovore i kontinuitet kojim može da se planira na duže staze. Lakše se potpisuju igrači sa trogodišnjim, nego jednogodišnjim ugovorima. Garantuje se neki novac, sponzori, ali ih nećemo imati ako ih zviždimo i prozivamo", poručio je Mijailović.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

Lige petice

Udarac za Real Madrid

Fudbalski klub Real Madrid saopštio je da je marokanski plejmejker ​​Brahim Dijas povredio mišić u subotu tokom utakmice protiv Real Sosijedada i da neće moći da izlazi na teren nekoliko nedelja.

B92.sport

15:50

12 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu