Nova vest
Košarka 3

21.8.2024.

8:25

Nakić za B92.sport: "Ovo sam želeo ceo život"

Novi košarkaš Partizana Mario Nakić uzbuđen je zbog starta sezone u dresu crno-belih.

Srđan Novaković
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Mario je nastavio porodičnu tradiciju, jer će posle njegovog oca Ive Nakića i on zaigrati za ekipu Partizana. 

"Nešto jako posebno za mene, moju porodicu. Ja sam presrećan, ostvarenje sna sigurno i dalje onako nisam svestan i jedva čekam da počne sezona", rekao je Nakić za B92.sport

Da li je bilo dilema kada je stigao poziv Partizana, koliko ti je vremena trebalo da se odlučiš.

"Ne znam da li sam ispod sekunde rekao da. Mislim nije bilo nakakvih dilema, nikakvog razmišljanja, nešto što sam želeo ceo život, čemu sam sanjao. Čim mi se ukazala prilika odmah pristao". 

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Po tebi dokle može Partizan ove sezone u Evroligi i u ostalim takmičenjima. 

"Imamo dosta novih igrača, dosta kvalitetnih igrača. Domaćih, mladih isto tako mislim da za sve to će trebati vremena, imamo jako dobru ekipu, jako talentovanu ekipu, daćemo sve od sebe da to bude na nivou kakvom treba da bude i naravno da se borimo za naše ciljeve ove sezone". 

Nakić iako relativno mlad košarkaš iza sebe ima zavidan broj klubova, a sve je počelo iz redova Real Madrida , čije je postao član 2015. godine i tamo se zadržao sve do 2018.  Sa Realom je uspeo da osvoji junorsku Evroligu, a bio je proglašen najboljim igračem tog turnira. 

Mladi košarkaš sa dvojnim državljanstvom (srpsko i hrvatsko), svoju seniorsku karijeru je započeo u redovima kraljevskog kluba, potom je igrao za Ostende i Andoru, odakle je prešao u Igokeu, gde je proveo poslednje dve godine. 

Imao si priliku da na promociji novog tima osetiš delić atmosfere, da li su se saigrači već raspitivali o navijačima i šta ih sve očekuje u Areni. 

"Ife je igrao ovde, Isak isto, Vanja za njega ne treba da pričam, Sterling takođe, tako da oni već znaju, ali i dalje su oduševljeni sinoćnom priredbom navijača i svi smo onako uzbuđeni i jedva čekamo da krene sezona", zaključio je Mario Nakić.

U ekipi Igokee je prošle sezone prosečno beležio 8,3 poena, 2,6 skokova, i 1,6 asistencija. 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu