Nova vest
Košarka 5

21.8.2024.

13:24

Lakić za B92.sport: "Sve ovo sam zamišljao – jedva sam čekao prvi trening Partizana"

Već početkom juna, Arijan Lakić pominjan je kao prvo pojačanje Partizana za sezonu 2024/25.

Dejana Popović
Dusan Milenkovic/ATAImages

Iako je to bila javna tajna, 24-godišnji košarkaš 19. avgusta zvanično je predstavljen kao novi igrač u timu Željka Obradovića.

"Stvarno čast je biti deo ove ekipe i nekako sam sve ovo zamišljao, konstantno sam vizualizirao ovu situaciju i  sada je sve stvarno došlo. Ponosan sam što sam ovde, znam kroz šta sam sve prošao i šta sam sve uradio da bih došao do ovoga. Srećan sam", rekao je Lakić na početku razgovora za B92.sport.



Nekada izdanak Crvene zvezde i šampion Evrope sa juniorskom reprezentacijom Srbije iz 2018. godine, morao je da pregura mnogo toga u karijeri zbog teških povreda.

Pre svega povrede leđa zbog koje je 15 meseci bio van terena, ali je u minule dve sezone u Zadru pokazao sve ono što ume, pa je zbog toga zavredeo i poziv najtrofejnijeg trenera u Evropi.

"Da interesovanje Partizana postoji saznao sam pri kraju sezone u Zadru. Morao sam da budem fokusiran na završnicu, o tome nisam toliko razmišljao jer trebalo je završiti sezonu. Kada je došla ponuda ni sekunde nisam razmišljao, odmah sam prihvatio. Čast i privilegija, jedva sam čekao da dođem na prvi timski trening. Prva čestitka je bila od familije, njima sam prvo javio. Nekako sam čekao da ne pričam svima dok se objavi sve. Emotivno su  to prihvatili kao i ja. Jedva su čekali da počne ovo", sa osmehon na licu govori Lakić.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©



Lakić je prošle sezone u 32 nastupa u ABA ligi postizao prosečno 9,6 poena, 3,9 skokova, 3,4 asistencije i 1,3 ukradene lopte, kao i 10,5 poena, 4,1 skok, 3,2 asistencije i 1,2 ukradene lopte u hrvatskoj ligi.

Srbin je pomogao Zadru da osvoji prvenstvo Hrvatske u obe sezone, a uz to uzeli su i hrvatski Kup Krešimira Ćosića prošle sezone.

Zbog toga je njegov odlazak iz Zadra emotivno doživeo i trener Danijel Jusup, koji ga je za Beograd ispratio rečima da je sve zaslužio.


"Imao sam njegovu podršku od prvog dana kada smo se upoznali i kada smo pričali pre sezone u Zadru. Video sam da u meni vidi nešto. Video je koliko ja želim da radimo, da uspemo, da odradimo nešto što niko nije očekivao. Kada vidite da svaki dan radi za vas, trudi se, daje 100 posto i više od toga, mislim da i ja moram to da dam na isti način. Mislim da je zbog toga emotivno bilo. Težak put, težak rad doveli su do onoga što treba, napravila se istorija u klubu... Stvarno mi je čast što sam bio deo te ekipe Zadra", prisetio se Arijan.
 


Osim Zvezde i Zadra, momak koji pokriva pozicije beka i plejmejkera, igrao je za FMP, Vrijednosnice iz Osijeka, Borac iz Čačka i Spars iz Sarajeva, a sada ga čeka novi izazov sa potpuno novim timom koji će se takmičiti u Evroligi.

"Pre dva dana sam upoznao većinu ekipe i ono što sam video da su to dobri momci, Vidim da su željni rada, da žele da uspemo, da radimo sve timski zajedno. Stvarno jedva čekam jer mislim da će nas čekati težak rad i na kraju očekujem pozitivne rezultate, ali opet treba da trenirao više od svih. Moj cilj je samo da radim što više. To je prvo i osnovno. Da se uklopim u ekipu, da se što bolje upoznamo kao tim, jer opet kažem da će biti izazovna sezona, ali opet zanimljiva. Samo da radimo dan po dan, trening po trening, a o ciljevima na kraju sezone", jasan je Lakić.

Dusan Milenkovic/ATAImages


Osim časti što će da igra za crno-beli dres, mladi košarkaš upitan je i da li oseća pristisak, jer se od Partizana uvek očekuje najviše.

"Lično, pristisak ne osećam. Bio sam povređen pre par godina i tada je jedino pritisak postojao. Ovako, tokom sezone, tokom utakmica stvarno ne osećam pritisak jer  to je naš posao. Treba da dolazimo na trening svaki dan i kada je dobro i kada je loše, kao što je bilo na filmu (Crno-bela simfonija prim.aut). I kada je dobro i kada je loše, moramo da radimo, ovo će i dalje da postoji. Stvarno sam ponosan što sam ovde i ja ću da radim što više mogu. Mislim da će to biti odlično", optimistično priča rođeni Beograđanin.

Na atmosferu koju prave Partizanovi navijači već je navikao kao rival crno-belih, ali jedva čeka da oseti podšku pune Beogradske arene, pre svega na evroligaškim mečevima.

"Ako je na "Crno-beloj simfoniji" bilo 1.500-2.000 ljudi, onakva atmosfera, stvarno jedva čekam da vidim uživo kako će to da bude sa 20.000 navijača.  Raspored je takav kako jeste, igrali smo mi u Zadru inače skoro 80 utakmica, tako da već sam to od prilike naučio. Sad opet, Evroliga je drugačija totalno. Košarka je mnogo snažnija, mnogo jača, tako da mislim da me čeka stvarno fizički izazovna sezona, ali opet treba da se pripremimo za to timski",zaključio je Arijan Lakić.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu