Nova vest
Košarka 10

20.8.2024.

20:24

Pokuševski: "Bilo je nekih ponuda iz Amerike, ali..."

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski kaže da je san svakog igrača koji navija za Partizan da dođe u klub, te dodaje da je letos imao nekih ponuda i iz Amerike.

Izvor: Tanjug

Dejana Popović/B92.sport

"San svakog igrača koji navija za Partizan je da dođe ovde i mislim da će ovo biti jedna od većih stvari u mojoj karijeri, šta god posle ovoga budem uradio i ostvario i jedva čekam da krenemo", rekao je 22-godišnji Pokuševski za Tanjug pre prvog treninga ekipe za novu sezonu.

Bivši košarkaš Olimpijakosa, Oklahome i Šarlota je pre okupljanja novog tima Partizana poznavao samo kapitena Vanju Marinkovića sa reprezentativnih akcija.

"Marinković je jedini momak koga znam ovde, jedva čekam da se upoznam sa ostalim momcima. Vanja je kapiten, bio je i najmlađi kapiten u istoriji Partizana, ima mnogo iskustva i sigurno može mnogo da se nauči od njega", dodao je Pokuševski.

Prethodne četiri godine krilni košarkaš je proveo u Sjedinjenim Američkim Državama i svestan je da će mu biti potrebno malo vremena da se navikne ponovo na evropsku košarku.

Objasnio je Pokuševski na kraju i kako je došlo do toga da dođe u Partizan.

"Bilo je nekih ponuda iz Amerike, ali neću da širim priču o tome. U trenutku gde se ja sad nalazim u mojim godinama i mojoj karijeri mislim da mi je najbitnije da dobijem dobar trening i dobrog trenera koji će da prepozna šta ja mogu na terenu i da iskoristim svaki minut i da se izborim za što bolju poziciju u timu. Meni je glavni motiv Partizan i trener Obradović i njegova vizija mene kao igrača", zaključio je Pokuševski.

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu