Nova vest
Košarka 3

20.8.2024.

16:23

Obradović i novi Partizan upalili motore FOTO/VIDEO

Košarkaši Partizana ovog utorka zvanično su počeli pripreme za novu sezonu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Dejana Popović/B92.sport

Potpuno nova i rekonstruisana ekipa, u kojoj je ostao samo jedan igrač od prošle sezone i i došlo 13 novih košarkaša, sa radom je počela u Maloj areni na Novom Beogradu.

Trener Željko Obradović od prvog dana priprema računa na sve igrače, a novi tim crno-belih sa kapitenskom trakom predvodiće Vanja Marinković, dete Partizana i svojevremeno najmlađi kapiten crno-belih u istoriji.

Dejana Popović/B92.sport

Dres kluba iz Humske ove sezone nosiće Brendon Dejvis, Ife Lundberg, Karlik Džons, Frenk Nilikina, Dvejn Vašington, Balša Koprivica, Mario Nakić, Mitar Bošnjaković, Aleksej Pokuševski, Sterling Braun, Isak Bonga, Arijan Lakić, Ajzea Majk, Aleksa Dimitrijević i Tajrik Džons.

Crno-beli su sa pripremama za novu sezonu počeli mesec dana pre zvaničnog početka sezone, gde će takmičiti u ABA ligi i Evroligi.

Starsport

Prvi meč u takmičarskoj 2024/25 odigraće 20. septembra protiv čačanskog Borca, dok će početkom oktobra početi nastup u Evroligi kada će biti gosti Baskonije u Vitoriji.

Dejana Popović/B92.sport

Ekipa Partizana će se pripremati u Beogradu, a planirano je da "crno-beli" učestvuju na dva turnira.

Partizan će 7. i 8. septembra učestvovati na turniru u italijanskom gradu Trapaniju gde će se sastati sa ekipama Dertona iz Tortone, domaćim Trapani Šarksima i Golden Kingsima iz Japana.

Crno-beli će poslednju proveru pred početak sezone imati na turniru u Atini 20. i 21. septembra, gde će uz domaći Panatinaikos igrati i Efes i Makabi.

Između dva turnira Partizan će odigrati još dve ili tri prijateljske utakmice, a imena rivala će biti objavljena naknadno.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu