Nova vest
Košarka 32

20.8.2024.

9:03

Obradović progovorio o remontu tima: "Ostao je samo jedan igrač – iz raznih razloga"

KK Partizan je predstavio tim za sezonu 2024/25, a trener crno-belih Željko Obradović je u rzagovoru za SK govorio o remontu ekipe, ali i o glavnom cilju kome klub iz Humske teži.

Izvor: Sport Klub

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Na nesvakidašnji način je Partizan predstavio igrače za predstojeću sezonu. U MTS dvorani je održana "Crno-bela simfonija" gde je koncert održala i Beogradska filharmonija, a Željko Obradović nije krio oduševljenje nakon spektakla.

"Nema dileme da je prelepa slika otišla u svet i siguran sam da će se ovo ‘vrteti’ i da će se pričati o ‘Crno-beloj simfoniji’. Ovo je i prilika da se čestita ljudima koji su učestvovali u organizaciji – oni pomeraju granice. Bilo je to prelepo veče. Drago mi je da su novi igrali doživeli delić atmosfere koja će ih pratiti tokom cele sezone – u to sam siguran. Od utorka krećemo da rademo. Svesni smo da imamo apsolutno novi tim i da je potrebno vreme da se kockice slože. Ono što je važno je da je tim sastavljen od iskusnih i mladih igrača. Ponovo ćemo biti jedan od najmlađih timova u Evroligi – to je i važno i nije važno. Najbitnije je da se spremimo i damo najbolje od sebe", objasnio je Obradović.


Konačno je progovorio o remontu ekipe. 

"Kada se prethodna sezona završila, pred sobom smo imali situaciju u kojoj smo morali da reagujemo na najbolji mogući način. Mislim da smo tako i reagovali. Splet okolnosti je doveo do toga da se napravi ovakva ekipa, da mnogo igrače ode i ostane samo jedan – iz raznih razloga, koje u ovom trenutku ne bih da nabrajam. Činjenica je da smo reagovali i doveli igrače za koje mislimo da kao ekipa mogu da budu to što mi želimo. Tako smo se i ponašali. Ogroman broj igrača smo gledali, a i mnogi drugi klubovi su gledali iste igrače – tržište je takvo. Na kraju smo se odlučili za ove momke koji su tu", jasan je bio Obradović.

Na kraju je poslao poruku i otkrio glavni cilj crno-belih u narednoj sezoni.

"Da sledeće sezone dobijemo licencu Evrolige na tri godine. Glavna, jedina i najvažnija ambicija. Trofeji? Svi vole trofeje. Kao što sam rekao, licenca je najvažniji cilj i to je ono što svi imamo u svojim glavama", zaključio je Obradović.


Podeli:

Komentari 32

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu