Nova vest
Košarka 4

19.8.2024.

8:35

PAO dovodi NBA pojačanje: Stiže Turčin koji je "zaratio" sa Obradovićem

Turski centar Omer Jurceven novo je pojačanje Panatinaikosa, javljaju grčki mediji.

Izvor: SDNA

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Kako javlja SDNA, Panatinaikos se sve dogovorio sa turskim centrom Omerom Jurcevenom i 26-godišnjak dolazi u Atinu iz NBA lige.

Jurceven je visok 211cm i u NBA je igrao za Oklahomu, Majami i Jutu, pa se nadao da će dobiti ugovor od Njujork Niksa ovog leta i pošto se to neće desiti odlučio je da potpiše za Panatinaikos.

On je igrao za Fenerbahče od 2013. do 2016. godine i napustio turski tim zbog NC Stejt (zbog nerešenog sporazuma sa Fenerbahčeom bio suspendovan, a potom igrao za Džordžtaun) i NCAA lige zbog čega je "zaratio" sa tadašnjim trenerom Željkom Obradovićem.

Jurceven se godinama bori za NBA ugovor, a najviše minuta i prilika za igru imao je u Majamiju i sada će se pridružiti četi Ergina Atamana u zelenom delu Atine.

Dimitris Janakopulos je dao dozvolu čelnicima Panatinaikosa za pregovore i odmah je bilo svima jasno da finansije neće biti prepreka.

Uz Matijasa Lesora će Panatinaikos sa Jurcevenom imati možda i najsnažniju centarsku liniju u celoj Evroligi.

Oni su aktuelni šampioni Evrolige i čini se da hoće još trofeja pošto su ekipu nadogradili Lorenzom Braunom.
 

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu