Nova vest
Košarka 0

17.8.2024.

14:23

Barsin odgovor na Tavaresa – dovela najvišeg igrača u istoriji kluba

Francusko-senegalski centar Jusufa Fol (21) novi je igrač Barselone, potvrdili su Katalonci uz objavu dolaska dosadašnjeg igrača Asvela.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/PETE ANDREOU

Fal bi trebalo da bude i poslednje pojačanje ekipe Đoana Penjaroje u koju su ovog leta stigli Kevin Panter, Huan Nunjez, Džastin Anderson i Čimeze Metu.

Falov dolazak je, ipak, poseban jer je reč o najvišem igraču u istoriji katalonskog kluba, sa svojih 222 cm. Fol je na večnoj listi najviših košarkaša Barse u istoriji za jedan centimetar premašio Roberta Duenjasa, treći na toj listi su Tibor Plajs, Kosta Perović, Van der Her, Artjom Pustovij sa 218 centimetara.

Osim toga njegovo prisustvo u reketu biće od krucijalnog značaja, to je zamisao stručnog štaba, specijalno u duelima sa najvećim rivalom za sve trofeje - madridskim Realom.

Fal je zapravo odgovor Barse na Realovog gorostasa Edija Tavaresa koji je uglavnom bio nezaustavljiv u duelima sa Kataloncima svih prethodnih sezona.

Jan Veseli i Vili Ernangomes bili su doslovce ispod njegovog nivoa, uostalom kao i većina Barsinih centara u proteklih sedam godina koliko je Tavares član Reala.

Dok je on gospodario reketom Madriđana, Barsa je kao na traci menjala "petice", od Tomića, Serafana, Pustovija, Dejvisa, Gasola, preko Šanlija i Tobija. Jedino su Veseli i Nanji koliko-toliko neutralisali Tavaresov doprinos jer su u pitanju "streč" centri kojima nije stran šut za tri poena, što Edi teško brani.

Fol je prethodne sezone za Asvel u proseku po meču beležio 8.8 poena, 6.6 skokova, 0.6 blokada i 12.8 indeks korisnosti.

 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

7 h

Novo Sport Video Menu