Nova vest
Košarka 14

8.8.2024.

17:15

Bruno Kaboklo i Partizan – šta se dešava?

Brazilski košarkaš Bruno Kaboklo i njegov klub beogradski Parizan prolaze kroz turbulentan period.

Izvor: Mozzartsport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
David Damnjanovic/Starsport

Košarkaški klub Partizan promenio je gotovo čitav tim ovog leta. Svi sem Balše Koprivice napustili su crno-bele, a čini se da će se Bruno Kaboklo vratiti u crno-beli tabor, tj da neće menjati sredinu.

Kako piše Mozzartsport, Bruno Kaboklo je odlučio da napusti Partizan pred finale sa Crvenom zvezdom i kod većine se automatski bio otpisan za narednu sezonu.

Dugo se pisalo o tome kako crno-beli traže pojačanje na poziciji krilnog centra, pa su se redom spominjali Davis Bertans, Aleksej Pokuševski, Čima Moneke, Ošea Briseta, Darijus Bejzli, Di Džej Vilson...

Bilo je očekivano da Kaboklo posle svega potraži novi klub, navedeno je da je prekršio klupski pravilnik i da će ga Partizan kazniti zbog toga i samim tim je bilo logično da će se njihovi putevi razići.

Kako sada stvari stoje, Partizan razmatra šta je činiti sa Kaboklom koji ima ugovor za narednu sezonu. Klubu iz Humske fali jedan krilni centar u rotaciji, Brazilac nije pronašao angažman i trenutno je najrealnije da ostane u redovima "parnog valjka".

I sam je izjavio da ne bi imao ništa protiv i da mu se mnogo sviđa u Partizanu.

"Imam ugovor sa Partizanom. Radimo na tome. Nakon što se sezona završila, nešto se desilo. Moj agent i ja radimo na tome. Nadam se da ćemo rešiti problem", rekao je Kaboklo.

Mozzartsport tvrdi da konačna odluka još uvek nije donesena, ali da je trenutno Kaboklo bliži ostanku nego odlasku.

Sportski sektor na čelu sa Zoranom Savićem i Želimirom Obradovićem i dalje gleda ka NBA ligi i potencijalnim pojačanjima iz najjačeg lige sveta, ali tržište nije baš idealno što se visokih igrača tiče i svi to znaju.

Partizan je zvanično doveo Vanju Marinkovića, Gabrijela Lundberga i Frenka Nilikinu. Nezvanično su stigli Arijan Lakić, Mario Nakić, Mitar Bošnjaković, Karlik Džons, Dvejn Vašington, Sterling Braun, Isak Bonga, Ajzea Majk, Tajrik Džons i Brendon Dejvis, dok će se ekipi priključiti i mladi centar Aleksa Dimitrijević.

Podeli:

Komentari 14

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu