Nova vest
Košarka 2

28.7.2024.

9:24

Egzum veruje da je dobro što je Partizan "raspustio" celu ekipu

Australijski košarkaš Dante Egzum prokomentarisao je velike promene u KK Partizan.

Izvor: Basketnews

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Egzum je pretprošle sezone nastupao za crno-bele sa dosta uspeha, nakon čega se vratio u NBA gde sada nastupa za Dalas Maverikse.

Nakon njegovog odlaska, međutim, izabranici Željka Obradovića igrali su neuproedivo lošije nego u sezoni ranije, a nedavno je napravljena velika "čistka" posle koje skoro da nije ostao nijedan igrač iz minule sezone.

Dvadesetdevetogodišnji Australijanac veruje da su promene bile potrebne.

"Mislim da je to dobro, i svaka ekipa to nekad treba da uradi", izjavio je Egzum za "BasketNews".

Egzum, koji je trenutno u Parizu gde predstavlja Australiju na Olimpijskim igrama, otkrio je da je razgovarao sa nekim od bivših saigrača.

"Pričao sam sa dosta momaka koji su bili tamo. Svi su nekako pokušavali da jure taj osećaj koji je postojao kada smo mi bili tamo".

On veruje da je ovakav rasplet dobar i za igrače i za crno-bele.

"Mislim da je to što su svi otili u drugim pravcima dobra stvar. Neki igrači će imati drugačije uloge u drugim timovima. Mislim da je to dobro za sve", podvukao je Egzum.

Partizan je do sada zvanično doveo Vanju Marinkovića, Ifea Lundberga i Frenka Nilikinu, a nezvanično Tajrika Džonsa, Brendona Dejvisa, Ajzeu Majka, Marija Nakića, Sterlinga Brauna, Isaka Bongu, Arijana Lakića i Karlika Džonsa.

Sa druge strane, klub su napustili Pi Džej Doužer, Kevin Panter, Zek Ledej, Džejms Naneli, Danilo Anđušić, Džejlin Smit, Uroš Trifunović, Alen Smailagić, Frenk Kaminski, Mateup Ponitka i Aleksa Avramović, dok je i dalje neizvesna sudbina Bruna Kabokla.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu