Nova vest
Košarka 139

17.7.2024.

9:30

Pokuševski i Partizan – uskoro i zvanično!

Samo je pitanje vremena kada će Aleksej Pokuševski postati novi košarkaš Partizana.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Kako prenose srpski mediji, veliki navijač crno-belih će karijeru pokušati da "oživi" kod Željka Obradovića nakon što je pre nepune dve nedelje dobio otkaz u Šarlot hornetsima.

Popularni Poku se našao na raskrsnici između ostank u NBA ligi i povratka u Evropu, a prema svemu sudeći prevagu je odnela druga opcija, gde će imati značajniju ulogu nego što bi to bilo u najjačoj ligi sveta.

Pokuševski je sada s nacionalnim timom na pripremi za Olimpijske igre. Već ove srede ga očekuje meč protiv SAD, nakon što je protiv Australije postigao svega tri poena iz šest šuteva.

Pokuševski je karijeru započeo u rodnom Novom Sadu, odakle se sa 12 godina preselio u Atinu. Igrao je za Olimpijakos, odakle je otišao u NBA kao 17. pik Minesote, koja ga je prosledila u Oklahomu.

Dosadašnji deo karijere su obeležile povrede, ali uprkos tome uspeo je da skupi 168 nastupa u NBA ligi na kojima je u proseku imao 7,5 poena.

Trebalo bi da postane četvrto zvanično pojačanje kluba posle Vanje Marinkovića, Ifea Lundberga i Frenka Nilikine.

A mediji spekulišu još o dolasku Brendona Dejvisa, Sterlinga Brauna, Tajrika Džonsa, Ajzeje Majka, Isaka Bonge, Marija Nakića, Arijana Lakića i Karlika Džonsa.

Podeli:

Komentari 139

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu