Nova vest
Košarka 29

14.7.2024.

18:47

MVP razvojne lige, dominirao na SP – Partizan dovodi Amerikanca?

Američki plejmejker Karlik Džons mogao bi da bude novo pojačanje Partizana.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Košarkaški klub Partizan ovog leta potpuno rekonstruiše tim i pojačanja su im bila potrebna na gotovo svim pozicijama, pošto će od prošle sezone verovatno ostati samo Balša Koprivica.

Ife Lundberg, Frenk Nilikina i Vanja Marinković su zvanično došli u crno-bele, dok su nezvanično ugovore potpisali i Arijan Lakić, Sterling Braun, Isak Bonga, Ajzea Majk, Tajrik Džons i Brendon Dejvis.



Kako piše "Meridiansport" i "TipsnSlips" (insajderska instagram stranica) Partizan je odlučio da na poziciji plejmejkera dovede Karlika Džonsa.

On je ovdašnjoj publici najpoznatiji po partijana u dresu Južnog Sudana na Svetskom prvenstvu na Filipinima 2023. godine kada je igrao protiv Srbije.

Sem toga, Džons ima i NBA iskustvo igrajući za Čikago Bulse, Denver Nagetse i Dalas Maverikse. Igrao je i u razvojnoj ligi za Teksas Ledžends i Vidi Siti Buls.

Takođe je bio i MVP pomenute G Lige, najbolji strelac G Lige i to u dresu Bulsa, dok je na SP u Manili imao najviše asistencija.

Prisetimo se i kako je dao izjavu za naš sajt: Otkrovenje Mundobasketa za B92.net – o rečima Bogdana, Srbiji i pisanju istorije

Podeli:

Komentari 29

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu