Nova vest
Košarka 9

13.7.2024.

14:45

Šokantan transfer: Iz Evrolige u Japan

Nemački centar Johanes Timan nastaviće karijeru u Japanu.

Izvor: Basketnews

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Nemački centar i krilni centar Johanes Timan već neko vreme igra za Albu i mnogima je jedan od najinteresantnijih igrača za gledanje, a u Berlinu je već neko vreme najbolji igrač ekipe.

Zbog toga je košarkaška javnost bila blago šokirana objavom Basketnews portala da je Johanes Timan prihvatio bogatu ponudu iz Japana i da će azijskom košarkom zameniti Evroligu.

Timan će potpisati ugovor sa Gunma Krejn Tandersima, gde je do skoro nastupao bivši igrač Crvene zvezde, krilni centar iz Gane – Ben Bentil.

Tamo igra i Kejleb Tarčevski koji je od 2017. do 2022. godine igrao u Evroligi u dresu Olimpije iz Milana, kao i Trej Mekini Džons koji je svojevremeno u Mađarskoj doneo titulu Egisu.

Johanes Timan je sa reprezentacijom Nemačke postao svetski šampion, a prošle sezone u Albinom dresu je bio 11. najefikasniji igrač Evrolige, 23. strelac i 15. skakač elitnog takmičenja.

U proseku je imao 12,7 poena uz 5,2 skoka i 1,9 asistenciju što mu je na 25 minuta donosilo 16,4 indeksna poena po utakmici i na sve to je šutirao 53,1% za dva i 34,4% za tri poena.

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu