Nova vest
Košarka 4

8.7.2024.

16:05

Petar Božić na korak od Evrolige? Pariz ostao bez trenera

Srpski trener Petar Božić mogao bi uskoro da postane šef stručnog štaba Pariza.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Kako smo prenosili pisanja francuskih medija, konkretno "SKWeek" srpski trener Petar Božić glavna je opcija da bude trener Pariza, novog člana Evrolige.

Sada znamo i zvanično da je Tomas Isalo otišao iz Pariza i pridružio se stručnom štabu NBA franšize Memfis Grizlisa i samim tim je mesto trenera ostalo upražnjeno.

Isalo će biti glavni asistent Tejloru Dženkinsu u Memfisu, a sa reprezentacijom Finske je godinama pokazivao da je sjajan trener, pa se to nastavilo osvajanjem FIBA Lige šampiona u Bonu odnosno Evrokupa sa Parizom.

Njegov naslednik je takođe perspektivan trener. Petra Božića ovdašnja publika najviše pamti kao kapitena Partizana, a njegov prvi trenerski posao nije najbolje prošao.

Božić je nakon toga napravio velike stvari i bio šampion razvojne lige sa Ostin Sparsima, razvojnim timom San Antonio Sparsa.

Sa ekipom Londona je igrao polufinale Evrokupa i izgubio od favorizovanog Pariza, da bi sada tražio novu sredinu pošto su britanski klubovi ostali bez licenci zbog finansijskih problema.

Čini se da je ovde pitanje trenera rešeno i da će Petar Božić stići u Pariz iz Londona i voditi interesantnu ekipu u šampionatu Francuske i u Evroligi.


 

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu