Nova vest
Košarka 3

7.7.2024.

13:11

Vezenkov opomenut: "Zažalićeš"

Živa legenda bugarske košarke Georgi Glučkov savetovao je Sašu Vezenkova, trenutno najboljeg igrača Bugarske.

Izvor: Basketnews

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Georgi Glučkov je 1985. godine otišao u Finiks Sanse i postao prvi Bugarin u NBA ligi, a u Evropi je bio poznat po igrama u Kazerti, Tau Keramici, Ređo Emiliji...

On smatra da Saša Vezenkov ne treba da napušta NBA ligu iako je dobio petogodišnji ugovor vredan 17 miliona evra od Olimpijakosa.

"Mislim da sam ja jedini koji to može da razume. On je sada u jako teškoj poziciji, ali mora da se bori za svoje mesto i za tako nešto mora da dobije pravu priliku. Morao je da dobije barem 20 utakmica sa preko 20 minuta i da je to dobio mislim da bi uradio mnogo više. Ono što se desilo, bilo je tek šačica minuta za njega i zbog toga je nezadovoljan tretmanom u NBA ligi. Ne znam da li mu je ovo konačna odluka, ali ja bih mu savetovao da odluči nešto drugo. NBA je druga planeta, a mladi igrači u Bugarskoj to stalno gledaju i znaju da se zanesu", rekao je Glučkov.

On se nakon godinu dana provedenih u Finiks Sansima vratio u Evropu. U Finiks ga je doveo čuveni Džeri Kolanđelo i Glučkov smatra da će Vezenkov pogrešiti ako se vrati.

"Ako on zaista želi da se vrati u Grčku, zažaliće. Zažaliće kada godine budu prošle, a on ne iskoristi priliku koja mu se ukazala. Baš kao i on, imao sam ponudu da ostanem u NBA ligi još dve godine i tada nije bilo nikoga da me upozori i da mi pravi savet", kaže Glučkov za Basketnews.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu